27.02. Onneksi olkoon: Torsti | Palaute | På svenska | In English

Hyvän toivon kappeli

Ilmastokysymykset herättävät huolta ja nostavat toivoa

14.02.2020, 11:02 /  päivitetty 24.02.2020, 15:49
Ilmastonmuutos, ilmastoahdistus ja ekologiset teemat ovat esillä maaliskuussa useassa eri tilaisuudessa. Paastonaikana on luontevaa pohtia omaa suhdettaan ympäristöön.

Gospelmessu ilmastolle

Temppeliaukion kirkossa su 1.3.2020 kello 10

Messun liturgina on Hilkka Niemistö. Keskustelusaarnan pitävät Lotta Gammelin ja Lars Pajuniemi. Musiikista vastaavat Gospel Helsinki ja Gospel Helsinki Band, johtajanaan Nina Pakkanen.

Messun jälkeen ohjelmalliset ilmastoteemalliset kirkkokahvit, aiheeseen johdattaa Raija Pajuniemi.

Lisätietoja seurakunnan sivuilta ja Facebook-tapahtumasta.

Ilmastovalintatalo

Fokuksessa to 5.3. klo 10-16 ja pe 20.3. klo 10-16

Mikä hiilijalanjälki? Pitääkö Suomessa miettiä mitä syö? Ilmastoystävälliset valinnat voivat joskus tuntua hankalilta. Tule testaamaan tietosi kulutustuotteiden hiilipäästöistä. Ekologisempi valinta on joskus myös terveellisempi – ja lompakollekin ystävällisempi. Fokuksessa pääsee testaamaan ilmastotietämystään.

Suomen Lähetysseuran Ilmastovalintatalossa ostosten hintana onkin vedenkulutus tai hiilipäästöt. Mikä tuote on edullisin? Tervetuloa ostoksille oikeudenmukaisten valintojen puolesta.

Ekopaasto vaatteidenvaihtotori - Ekofasta klädbytardag

Oodissa ma 9.3. kello 17-20

Vaatteiden vaihtopäivä pidetään Oodi-kirjaston Kuutio-tilassa. Tuo mukanasi korkeintaan 10 hyvässä kunnossa olevaa vaatekappaletta, joista arvelet muidenkin pitävän. Jokaista vaatetta kohti saat lipun, jonka voit edelleen vaihtaa toiseen vaatteeseen. Vaatteiden ja asusteiden luovuttaminen on klo 17–18. Vaatteiden vaihto tapahtuu tämän jälkeen klo 18–20. Lue lisää tapahtumasta linkin takaa.

Kirpputoripäivä Tapanilassa

Tervetuloa ostoksille koko kylän kirpputorille Tapanilan kirkolle 14.3. kello 10-14. Lisää kirpputorista Facebook-tapahtumassa.

Juurimessu

Hyvän toivon kappelissa su 15.3. klo 12

Maanläheisessä Juurimessussa etsitään hengellisiä juuriamme luomakunnasta ja kirkon elävästä perinteestä. Messua rytmittävät Pauliina Kainulaisen metsän teologiaan pohjaavat sanat ja Katja Kailan meditatiivinen, suomalaisesta kansanperinteestä ammentava musiikki. Messuun kuuluu myös liikettä ja kehollisia harjoituksia.

Mediapappi Jan Ahonen keskustelee saarnassa linnuista ja hengellisyydestä toimittaja Olli Seppälän kanssa. Liturgeina Jenni Kallio ja Hannu Varkki. Musiikissa Hyvän toivon kappelin musiikkiryhmä ja Eteläsuomalaisen Osakunnan laulajia sekä soitinyhtye: Inna Vintturi, huilu, Satu-Maija Aalto, viulu, Senni Eskelinen, kantele, ja Elsa Sihvola, sello.

Kirkko ja ilmastonmuutos

Fokuksessa to 19.3. klo 18

Asenneilmaston trendejä suurten muutosten keskellä. Ympäristöteologian dosentti, teologian tohtori Panu Pihkala. Keskustelu osana Ajatteleva ihminen ja kirkon traditio -sarjaa.

Kohtuus kaikessa? Minä ja raha -keskustelutilaisuus

A‍lppilan kirkolla 21.3. kello 14-16.30

Miten rahankäyttö ja etiikka ohjaavat meitä yksilöinä ja yhteiskuntina? Millaisia eettisiä, sosiaalisia, moraalisia tai teologisia näkökulmia tähän liittyy?

Keskustelemme rahasta Erkki Sarsan (Finanssi- ja rahoitusala) Ritva-Liisa Luomarannan (Naisten pankki) sekä Eija Lehto-Kannisto (eläkeläinen, entinen Kevan varatoimitusjohtaja) kanssa. Musiikista vastaa Laharim yhtye.

Earth Hour

Viikin kirkossa 28.3. kello 20-22. Earth hour -tapahtumassa syödään iltapala kynttilän valossa.