03.07. Onneksi olkoon: Arvo | Palaute
Huopalahden kirkko

Viisi säveltäjää, viisi tunnelmaa

Haagan seurakunta

03.01.2018, 10:23 /  päivitetty 29.01.2018, 17:47

tulossa mielenkiintoinen konsertti su 11.2. klo 14 Huopalahden kirkossa. Kantaesityksenä Harri Saarisen sävellys Iesus ambulans supra mare, joka on sävelletty kahdelle viululle. Vladimir Agopovin sävellys Viaggio esitetään ensi kertaa Suomessa. Haydn - Agopov - Satie - Saarinen - Mozskowsky. Esiintyjät Erkki Palola, viulu;
Juhani Palola, viulu;
Tuomas Mali, piano.

Harri Saarinen aloitti piano-opinnot vuonna 1967 Lahden musiikkiopistossa (nykyinen Lahden konservatorio) Ralf Gothónin oppilaana ja jatkoi niitä 1968 opettajanaan Lea Terno-Kivilä. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli vuodesta 1979 pääaineensa musiikinteorian ohella pianonsoittoa Timo Mikkilän, Hui-Ying Liun ja Matti Raekallion sekä sävellystä Einar Englundin ja Einojuhani Rautavaaran johdolla. Pianonsoiton- ja teorianopettajaksi hän valmistui 1985 ja suoritti 1986 Matti Raekallion oppilaana pianonsoiton diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Lahden konservatorion säestäjänä Harri Saarinen on työskennellyt vuodesta 1992. Vuonna 2006 hän aloitti Helsingin yliopistossa seemiläisten kielten ja kulttuurien opinnot. Hänen sävellyksiään ovat vuoden 2008 Shalhevet-Ja (Herran liekki) sekakuorolle a cappella nelikieliseen Raamatun tekstiin sekä vuodelta 2013 Shalom: heprealaisia muunnelmia sooloviululle ja Toccata di fiamma pianolle. Harri Saarinen opiskeli Opetusministeriön rahoittamassa Lahden konservatorion ammatillisessa lisäkoulutuksessa. pianonsoittoa. 2014 pidetty Päättökonsertti koostui Saarisen esittämistä Mario Castelnuovo-Tedescon pianosävellyksistä ja hänen omista sävellyksistään eri soolosoittimille hänen kollegoidensa esityksinä.

Vladimir Agopov on suomalainen säveltäjä ja musiikinopettaja. Armenialaistaustainen Agopov syntyi Ukrainassa, suoritti sävellysdiplomin Moskovassa 1977 ja muutettuaan Suomeen jatkoi opintoja Sibelius-Akatemiassa Paavo Heinisen johdolla 1978–1984. Hänen tuotantonsa sisältää orkesteri ja kamarimusiikkia. 1984 syntyneen sellokonserton levytti Arto Noras ja RSO Jukka-Pekka Sarasteen johdolla. (Finlandia Records FIN544012)

Juhani Palola opiskeli Oulussa Tatjana Pogozevan ja Pertti Sutisen johdolla, sekä Sibelius-Akatemiassa prof. Anja Ignatiuksen ja Münchenissä prof. Takaya Urakawan oppilaana. Solistisen ensiesiintymisensä jälkeen (1968) Juhani Palola toimi useita vuosia orkesteri-tehtävissä Suomessa ja muutti Sveitsiin v.1982 toimien vuosina 1991-2003 Rorschachin pedagogisen korkeakoulun viulunsoiton lehtorina. Syksystä 2003 alkaen Juhani Palola on opettanut viulunsoittoa Lahden Konservatoriossa. Solistiset tehtävät ovat johtaneet yhteistyöhön mm. Esa-Pekka Salosen, Osmo Vänskän, Manfred Honeckin sekä Vladimir Fedosejevin kanssa.

Erkki Palola aloitti viulunsoiton opiskelun Tatjana Pogozevan johdolla Oulun musiikkiopistossa. Diplomi-tutkinnon hän suoritti erinomaisin arvosanoin Sibelius-Akatemiassa professori Anja Ignatiuksen oppilaana. Vuosina 1978-83 Palola toimi Oulun konservatorion lehtorina ja Sibelius-Akatemiassa hän on opetti vuosina 1988-2002. Radion sinfoniaorkesterin ensiviulistina ja konsertti-mestarina Erkki Palola työskenteli 1983-90. Vuoden 1991 alussa hänet kiinnitettiin Helsingin kaupunginorkesterin 1. konserttimestariksi, josta tehtävästä siirtyi orkesterin 1. viulistin tehtäviin vuoden 2012 alussa. Hän on Suomen säveltäjät ry:n jäsen ja viimeisin sävellyskonsertti ja ja sävellyslevyn jukaisu oli 2015.

Tuomas Mali opiskeli Sibelius-Akatemiassa Erik T. Tawaststjernan, Naoko Shibayaman sekä Liisa Pohjolan johdolla ja täydensi opintojaan ulkomailla Valdis Krastinsin ja José Ribéran opissa. Musiikin tohtoriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2004. Mali on resitaaleissaan esittänyt erityisesti aikamme musiikkia. Kamarimuusikkona ohjelmiston painopiste on sen sijaan klassisromanttisessa ohjelmistossa. Mali toimii pianonsoiton lehtorina Lahden konservatoriossa.