19.09. Onneksi olkoon: Reija | Palaute
Herttoniemen seurakunta

Turvallisesti kirkossa

07.08.2020, 13:37 /  päivitetty 07.08.2020, 18:34
Turvallisuuden takaamiseksi kirkollisissa toimituksissa kuten vihkimisissä ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita, joilla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään.
Hääpari alttarilla Vanhakirkossa takaa kuvattuna vieraita kirkon penkeissä

Erityisjärjestelyt kuten turvavälit eivät ole olleet enää pakollisia elokuun alusta lähtien alle 500 hengen tilaisuuksissa. Piispat kuitenkin suosittelevat, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa kuten vihkimisissä ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita, joilla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään. Myös osallistujamääriä suositellaan rajaamaan niin, että 1–2 metrin turvaväleistä pystytään huolehtimaan.

Pienissä kirkoissa ja kappeleissa esimerkiksi vihkitilaisuuksissa vieraita saattaa kuitenkin olla kutsuttuina niin paljon, että suositus turvaväleistä ei toteudu. Varmistathan seurakunnasta tai toimitukseen varaamaltasi papilta, mikä kirkon maksimi henkilömäärä on nyt korona-aikana. Pyrimme pitämään tiedot ajantasaisina, mutta tilanteiden muuttuessa nopeastikin tuplavarmistus on tarpeen.

Vihkiparin ja juhlavieraiden turvallisuus on etusijalla. Pienetkin flunssaoireet ovat este juhliin osallistumisille. Varovaisuudessa ja turvallisuudessa on kyse myös lähimmäisenrakkaudesta ja heikoimmista huolehtimisesta.