08.08. Onneksi olkoon: Sylvi, Sylvia, Silva | Palaute
Herttoniemen seurakunta

Sinustako kummi aikuiselle maahanmuuttajalle?

Herttoniemen seurakunta

24.08.2018, 16:24

Voisitko sinä ryhtyä kummiksi kirkkoon liittyvälle aikuiselle?

Monet arabian- ja venäjänkieliset aloittavat aikuisrippikoulun, mutta eri syistä kummeja ei löydy omasta lähipiiristä. Aikuisen liittyessä kirkon jäseneksi hän tarvitsee vähintään yhden kummin. Voit toimia kummina, jos olet rippikoulun käynyt kirkon jäsen. Kiinnostus ja avoimuus tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin on hyvä lähtökohta kummina toimimiseen. Ei kielitaito vaatimuksia, suomen kielellä pärjää, tekniikka ja luovuus avuksi.

Tervetuloa 5.9. klo 17-19 Myllypuron kirkolle kysymään ja kuulemaan lisää kummiudesta ja vapaaehtoisena toimimisesta sekä tapaamaan työssä mukana olevia Kirkon läheisyyteen pääsee hyvin metrolla.

Osallistuminen iltaan ei velvoita aloittamaan kummina/ vapaaehtoisena. Mutta toivomuksena on löytää uusille kirkon jäsenille kummeja rinnalla kulkijaksi uudessa elämäntilanteessa. Jos et pääse mukaan tähän infoiltaan, mutta olet kuitenkin kiinnostunut asiasta, niin ota, niin sovitaan tapaaminen sinulle sopivaan ajankohtaan.

Jokaiselle maahanmuuttajalle kummi- pilotin tarkoitus on löytää kummeja kirkkoon liittyville maahanmuuttajille. Monet haluavat liittyä kirkkoon mutta heillä ei ole läheisiä kirkon jäseniä, joita voisivat pyytää kummiksi. Verkostot puuttuvat. Siksi tarvitaan seurakuntalaisia mukaan tähän tärkeään tehtävään.

Lisätiedot ja Ilmoittautuminen (ei välttämätöntä, mutta toivottavaa) mielellään 1.9. mennessä: tarja.korpaeus-hellsten@evl.fi tai p. 050-5709197.

Lämpimästi tervetuloa!

Kirkko Helsingissä: kansainvälinen-, vieraskielinen- ja vapaaehtoistyö