07.12. Onneksi olkoon: Sampsa | Palaute | På svenska | In English

Herttoniemen seurakunta

Neuloisitko lohtuhuivin surevalle?

Herttoniemen seurakunta

12.04.2019, 12:14 /  päivitetty 17.05.2019, 17:52
Kun puoliso kuolee, ihminen jää yksin. Joskus on aikaa hyvästellä, toisinaan ei. Elämä mullistuu hetkisessä. Lähtisitkö mukaan neulomaan lohtuhuiveja hetkiin, joissa sitä kipeästi tarvitaan?

Lohtuhuivit ovat tamperelaisen papin, Minnamaria Tammisalon keksintö (Voit lukea asiasta lisää TÄÄLTÄ).

Minnamaria kertoo:

"Ajatellaan, että surevan lähellä pitäisi olla viisasta sanottavaa. Mutta ei sureva sitä kaipaa. Pari viikkoa sitten puhuin leskeksi jääneen miehen kanssa, joka kertoi, miten joka kerta kun hän sai kertoa vaimonsa viimeisistä hetkistä, hoiti hänen suruaan syvältä. Silloin ei ole olennaista, mitä me sanomme vaan että asettaudumme kuuntelemaan."

Eleillä ja asennoilla voi osoittaa, että olen tässä ja kuuntelen. Lohtuhuivi on ele, jolla sinä voit välittää myötätuntoa toiselle, rakkaansa juuri menettäneelle.

Herttoniemen seurakunta ottaa vastaan huiveja kaikissa toimipisteissä. Papit välittävät huivit kohtaamilleen leskille. Otamme vastaan myös lahjoituslankoja. Lisätietoja ja apua voit kysyä Outi Lantolta, outi.lantto@evl.fi.

Yleisimmin käytetyimmän lohtuhuivimallin nimi on Nikolai ja siinä on pitsireunus. Ohjeen takana (ohjeen löydät TÄSTÄ) on puolalainen nainen, joka on Tammisalon mukaan ilahtunut siitä, että hänen huivinsa on tällaisessa käytössä. Miehille voi neuloa yksinkertaisen tyylikkään kaulaliinan ilman pitsejä.

Lue myös Kirkko ja kaupunki -lehden juttu aiheesta.