10.05. Onneksi olkoon: Aino, Aini, Aina, Ainikki | Palaute
Herttoniemen seurakunta

Herttoniemen seurakunnan kirkkoherran virkaa haki neljä henkilöä –  valinnan tekee seurakuntaneuvosto

Herttoniemen seurakunta

09.04.2021, 15:09

Helsingin tuomiokapituliin on tullut neljä hakemusta kirkkoherran virkaan Herttoniemen seurakunnassa määräaikaan 9.4. klo 15 mennessä. Kirkkoherran virkaa ovat hakeneet seuraavat henkilöt:

Helaseppä Minnamari

Järvinen Henri Juhani

Keränen Janne

Mattsson Mari

Uuden kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto, eli kyseessä on välillinen vaali. Helsingin tuomiokapituli on määrännyt vaalin valmistelijaksi lääninrovasti Jukka Pakarisen.

Nykyinen kirkkoherra Markku Rautiainen on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle 1.12.2021.

Näin prosessi etenee

Seuraavaksi Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli haastattelee kirkkoherran virkaa hakeneet, selvittää heidän kelpoisuutensa virkaan ja antaa lausuntonsa hakijoista. Tuomiokapitulin lausunto valmistuu todennäköisesti toukokuun loppupuolella.

Herttoniemen seurakuntaneuvosto valitsee tämän jälkeen kokouksessaan uuden kirkkoherran. Seurakuntaneuvoston jäsenet Reetta Pauni ja Jukka-Pekka Kantala ovat muuttaneet vaalien jälkeen pois seurakunnasta, ja heidän tilalleen vakinaisiksi jäseniksi ovat varasijoilta siirtyneet Ilkka Harju ja Annika Lindfors.

Seurakuntaneuvosto on luottamushenkilöistä koostuva päätöselin, jonka seurakuntalaiset ovat valinneet äänestämällä seurakuntavaaleissa. Ne järjestettiin viimeksi vuonna 2018.