25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Haagan seurakunta

Rakenna joulupuu -keräys tulee jälleen

Haagan seurakunta

09.11.2020, 15:59 /  päivitetty 24.11.2020, 10:52
Rakenna joulupuu –keräys käynnistyy jälleen 1. adventtina 29.11. Keräyksen avulla voi jakaa jouluiloa ja yllättää perheen, lapsen tai yksinelävän vanhuksen joululahjalla. Lahjan antaja voi hakea Huopalahden kirkolta lahjatoiveen täytettäväkseen ja diakoniatyöntekijät toimittavat lahjoitukset perille ennen joulua.

Rakenna joulupuu – keräys ja jouluilo

Rakenna joulupuu –keräys käynnistyy jälleen ensimmäisenä adventtina 29. marraskuuta. Keräyksen avulla voi jakaa jouluiloa ja yllättää perheen, lapsen tai yksinelävän vanhuksen joululahjalla. Lahjan antaja voi hakea Huopalahden kirkolta lahjatoiveen täytettäväkseen ja diakoniatyöntekijät toimittavat lahjoitukset perille ennen joulua. Lahjoja, kukkia ja lahjakortteja kerätään niin vähävaraisten perheiden lapsille, vanhuksille kuin yksinäisille aikuisillekin. Lahjan saajat löytyvät diakoniatyön ja sosiaalitoimen kautta.

Uusi idea keräyksessä erityisesti perheiden osalta, on se, että on siirtynyt tavaroista erilaisiin elämyslahjakortteihin. Monet lapset toivovat pääsevänsä yhdessä vanhempansa kanssa esimerkiksi leffaan, kylpylään tai sisäleikkipuistoon. Elämyslahjakortti on kiva vaihtoehto ilahduttaa lasta tarjoamalla tavaran sijasta elämyksiä joko yhdessä vanhemman, sisaruksen tai ystävän kanssa, ja jota ei muuten olisi mahdollista kokea. Se on myös ekologinen lahja.

”Tämä on hieno keräys, joka tuottaa kaksinkertaisen ilon, ja se koskettaa minua joka kerta, kun vastaanotan lahjan tai kun annan sen lahjan saajalle. Siinä toteutuvat sekä lahjan antamisen, että sen vastaanottamisen ilo. Joku onkin sanonut, että hänen jouluaaton iloa lämmittää erityisesti tieto siitä, että joku saa silloin hänen hankkimansa lahjan. Myös lahjan saaja on usein ihmetellyt, kuinka joku on halunnut täyttää juuri hänen lahjatoiveensa”, diakoniatyöntekijä Sofia Honkanen kertoo, ”jouluna ihmisten välinen eriarvoisuus korostuu etenkin lasten keskuudessa, toiset saavat paljon ja toiset eivät mitään. Joulun Jeesus lapsi seimessä kertoo meille Jumalan lahjasta ihmiskunnalle, me muistelemme häntä antamalla lahjoja toisillemme.

Lämmin kiitos kaikille, jotka haluavat auttaa lähimmäisiään keräykseen osallistumalla. Taivaan Isä siunatkoon lahjasi!

- kuvassa piirros joulukuusesta ja Rakenne joulupuu -logo.