24.04. Onneksi olkoon: Pertti, Altti, Albert | Palaute
Haagan seurakunta

Jouluradion suurkuluttajat: Joulumusiikkimaraton maaliviivalla

26.12.2016, 11:24

Kun Veera Visapää tapasi miehensä, mies ei tiennyt olevansa jouluihminen, saati joulumusiikki-ihminen. Sittemmin puolisosta on tullut se, joka muistuttaa marraskuun alussa Jouluradion lähenevästä alkamisesta. Kokoonpano on kasvanut lapsella, joka nykyisin vastaa joulumusiikin volyymitasoista.

"Volat on olleet kaakossa aina kun silmä on välttänyt ja pienet sormet ehtineet pyörittämään äänenvoimakkuudensäädintä. Lapsen mielestä joululaulut eivät koskaan voi soida liian kovaa," Veera nauraa.

Jouluihmisenä Veera kuvailee itseään ennakoivaksi: "Olen se tyyppi, joka ehdottelee muille, että eikö voitaisi avata muutama paketti ja maistaa kinkkua jo ennen aattoa. Joulua pihdataan ihan turhaan vain muutamalle päivälle."

Musiikki joulunajan tapettina

"Joulumusiikki on meillä loppuvuoden kuukaudet läsnä kaikkialla, vähän niin kuin joulutapettina."

Visapäiden joulumusiikkitapetti alkaa kupruilla näin joulupyhien jälkeen. Viimeisen kuukauden ajan taloudessa on soinut Jouluradio lähes tauotta: "Sitä on saattanut herätä keskellä yötä ja huomata, että radio on jäänyt päälle ja meillä kaikuu joku jouluvirsi."

Jouluradio kaikuu loppiaiseen asti, joten nautittavaa riittää vielä lähes pari viikkoa. Jos oma joulumusiikkikiintiö tulee kuitenkin täyteen, Veera suosittelee arkeen laskeutumisen kuoppia pehmentämään radioiden puheohjelmia ja mahdollisimman kokeellista musiikkia – eli jotain aivan muuta.

Jouluradion suurkuluttajat -juttusarjassa tutustutaan erilaisiin persooniin, joita yhdistää Jouluradion tärkeä merkitys joulunvietossa.