17.10. Congratulations: Saana, Saini | Feedback | Suomeksi | På svenska

Whole Helsinki

MunkkaLoven toinen konsertti valaisee lokakuun

Munkkiniemi parish

09.10.2019, 10:18 /  updated 10.10.2019, 17:06
Munkan seudun asukkaiden toivomuksista koostetun MunkkaLove-konserttisarjan toinen ilmaiskonsertti on lauantaina 26.10. klo 15-16.30 Munkkiniemen kirkossa. Konsertissa esiintyy vierailevana solistina muusikko Laura Sippola ja Make Perttilän bändi, konsertin juontaa tv-toimittaja Päivikki Koskinen. Ohjelmistossa on munkkiniemeläisten toivomia lauluja ja alueen ihmisiä ja tarinoita eri vuosikymmeniltä, kuten Munkkiniemen yhteiskoulun oppilaiden perustaman Broadcastin You break my heart. Laura Sippola on pianisti ja laulaja-lauluntekijä. Hänen Intermezzo-levynsä laulut ovat syntyneet hänen nykyisessä kodissaan Lehtisaaressa. Ne jotka olivat viime konsertissa, tietävät että bändi on loistava ja luvassa on myös nuori yllätysesiintyjä!

Konsertin solisti, bändi ja juontaja

Pianisti ja laulaja-lauluntekijä Laura Sippola on luonut omannäköistään uraa jo seitsemän soololevyn verran. Musiikin tohtoriksi valmistunut Sippola on esiintynyt yhtyeineen klubeilla ja konserteissa ja riemastuttanut yleisöään elämänmakuisilla kappaleilla. MunkkaLoven tapahtumasivujen tarinoissa www.munkkalove.fi Sippola kuvailee, että hänelle erityisen tärkeitä Lehtisaaressa ovat kelopuut ja kalliot.

MunkkaLove-bändiä luotsaa säveltäjä ja kahdella kultalevyllä palkittu sovittaja ja tuottaja Markku “Make” Perttilä. Perttilä on Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2003 valmistunut diplomikitaristi. Hän on kiertänyt Suomea ja Eurooppaa konsertoimassa erilaisten kokoonpanojen kanssa vuodesta 1994 lähtien. Perttilä on soittanut studiomuusikkona kymmenillä levyillä ja toiminut taiteellisena tuottajana ja sovittajana useilla levyillä. Hän on myös vastannut YLE:n Nojatuolikirkko-ohjelmien musiikeista. MunkkaLove-bändi koostuu huippuammattilaistason estradi- ja studiomuusikoista, jotka ovat esiintyneet paljon yhdessä: Markku Perttilä laulu ja kitarat, Mirkka Paajanen laulu, Ville Nurmi sähkökitara, Joonatan Rautio saksofoni ja kosketinsoittimet, Hannu Rantanen basso ja Teemu Eronen rummut. Konsertin äänentoistosta vastaa Creative Sound.

Konsertin juontaa Päivikki Päivänsäde Koskinen, joka toimii paitsi juontajana ja toimittajana, myös terapeuttisena valmentajana. Hänen intohimon kohteenaan on raudan vääntäminen, luonto ja elävien olentojen välinen kontakti. Päivikki arvostaa tunteita, koska kun tunteita tulee, siitä tietää, että asioilla on oikeasti merkitystä. Hän käy pulahtamassa meressä ympäri vuoden, myös Munkkiniemen rannassa.

Tapahtuman taustaa ja jatkoa

Pääsiäisen jälkeen keväällä 2019 kerättiin Munkin seudun asukkailta neljän viikon ajan musiikkitoivomuksia. Alueeseen kuuluu Munkkiniemi, Munkkivuori, Talinranta, Niemenmäki, Kuusisaari, Lehtisaari ja Kaskisaari. Erilaisia toivomuksia kerttyi lähes 300. Erityisen paljon toivomuksia lähettivät koululaiset. Tapahtuma perustuu laajaan yhteistyöhön, jossa ovat mukana mm. alueen musiikkiopistot ja koulujen musiikin opettajat. Seuraava, tämän syksyn viimeinen konsertti on Munkkivuoren kirkossa la 23.11.2019 klo 15 ja siinä on taas uusi solistivieras.

Kuva: Laura Sippola, kuvaaja Jani Laukkanen.