15.07. Congratulations: Rauni, Rauna | Feedback
Whole Helsinki

Piispa Guy Erwin vierailee Temppeliaukion kirkolla 16.10.

28.09.2016, 17:04

Los Angelesin piispa saarnaa messussa sunnuntaina 16.10. klo 10

Piispa Guy Erwin pitää saarnan englanniksi ja saarnan tulkkaa suomeksi siirtolaispastori, teologian tohtori Jarmo Tarkki.
Messu on kaksikielinen ja liturgina on kirkkoherra Auvo Naukkarinen.

Piispa osallistuu messun jälkeen kirkkokahville seurakuntasalissa.

Hän pitää esitelmän klo 12.30 Temppeliaukion kirkkosalissa aiheenaan:
Suurkaupungin monikulttuurisuuden tuomat haasteet tämän päivän maailmassa.

Piispa Erwin kertoo yhden maailman suurimman kaupungin monikulttuurisesta luonteesta ja siihen liittyvistä haasteista. Los Angelesin 19 miljoonan asukkaan alueella puhutaan yli 220 eri kieltä.

* * *

Piispa Guy Erwin

Amerikan evankelisluterilaisen kirkon (Evangelical Lutheran Church in America, ELCA) Los Angelesin hiippakunnan piispa Guy Erwin tulee viralliselle vierailulle Suomeen lokakuussa arkkipiispa Kari Mäkisen kutsumana. Hän on ensimmäinen luterilainen piispa, joka edustaa Amerikan alkuperäiskansoja, Osage heimoa. Hän on myös ELCA:n ensimmäinen avoimesti homoseksuaalinen piispa ja tulee tänne puolisonsa Rob Flynnin kanssa. He ovat eläneet yhdessä 20 vuotta ja nyt myös solmineet avioliiton.

Piispa Guy Erwinillä on kaksi maisterin tutkintoa Yalen yliopistosta, jossa hän myös väitteli filosofian tohtoriksi. Lisäksi hänellä on kandidaatin tutkinto Harvardin yliopistosta. Erwin on lisäksi opiskellut Yalen Divinity Schoolissa ja Tubingenin sekä Leipzigin yliopistoissa.

Ennen piispaksi tuloaan hän oli Gerhard ja Olga Belgum professori Lutheran Confessional Theology California Lutheran Universityssä. Samaan aikaan hän toimi osa-aikaisena pastorina Faith kirkossa Canoga Parkissa ja myöhemmin pappina Matteuksen seurakunnassa, Hollywoodissa. Hän on toiminut ELCA:n edustajana Kirkkojen maailmanneuvoston Faith and Order komissiossa vuodesta 2004 alkaen. Vuonna 2011 hänet vihittiin papiksi Los Angelesin hiippakunnassa.

Ennen Kaliforniaan tuloaan vuonna 2000, hän toimi historiallisen teologian ja kirkkohistorian luennoitsijana Yalen Divinity School vuodesta 1993 vuoteen 1999.