26.01. Congratulations: Joonatan | Feedback
Roihuvuori parish

"Lapsilla oli todella hyvä kesä" – Peetelin kirkon sosiaalikeskuksen terveiset

Roihuvuori parish

26.09.2017, 12:07 /  updated 31.08.2020, 11:45

Roihuvuoren seurakunta sai maanantaina 25. syyskuuta sähköpostia Peetelin seurakunnasta Tallinnasta, jonka sosiaalikeskus tukee turvattomissa oloissa kasvaneita ja vähäosaisten perheiden lapsia. Alta voit lukea keskuksen johtajan Mati Sinisaaren terveiset – tekstiä ei ole editoitu, jotta siitä välittyisi autenttinen kirjeen tuntu ja Peetelin kirkolle ominainen lämpö. Seurakuntamme on Peetelin seurakunnan pitkäaikainen tukija ja ystävä.

Tere kaikki rakkat Peetelin lasten ystävät!

Lähetämme teille vähän uuta tietoa siitä mitä kevään ja kesään aikana Peetelissä on tapahtunut.

Sosiaalikeskuksen lapsille oli todella hyvä kesä. Yhdessä ystävien ja tukijoiden kannssa järjestimme lapsille kesän aikana 3 leiria Saaremaale ja 3 leiria Norjassa. Leirien pituus oli 10-14 päiva. Myös 18 lapselle oli mahdollisuus olla kesänaikana kesäperhessä (10-45 päiva). Yhdensä 70 lapselle oli mahdollisuus osallistua leireissä ja/tai olla kesäperhessä. Suomalaisten avulla rakenettu saunarakennus toi meille kaikkille paljon iloa ja on ollut meille leirien järjestämisessä lapsille isoksi avuksi.

Kuva: Kesäleirillä Saaremaalla. Peetelin srk:n arkisto.

Meidän ystävät Tallinnan saksalaisesta seurakunnast lahjoittivat meille kauniin omenapuun. Istuitimme sen Saaremaale leiripaikkalle merkitsemaan 500 vuoteen juhlapäivää Reformaatiosta. Meillä on myös ilo kertoa, että nyt on myös kaikkille Suomesta Viron kesälomalle lentaville lintuille Saaremaala oma pesäpaikka. :)

Kuva: Lapset oppivat sosiaalikeskuksessa myös kädentaitoja. Näin rakentui Tervetuloa Saaremaalle -linnunpönttö toivottamaan suomalaiset lomailijat tervetulleiksi. Peetelin srk:n arkisto.

Olemme hyvin kiitollisiä, että Taivanisä on lähetänut Peetelille teidänkaltaiset luotettavat ystävät.

Rukoilemme toisiamme puolesta. Rukoilemme myös, että rauha pysy ja maailmassa voisi olla enemännan rakkautta ihmisten keskellä.

Toivotamme teille kaikkille hyvä terveyttä, iloista syksyä ja paljon Jumalan siunausta!

Kaikkien pienten ja isojen ystävien nimella Peetelistä,

Mati Sinisaar

Kuva: Päivän sana ennen ruokailua lasten sosiaalikeskuksessa. Peetelin srk:n arkisto.


**************

Lisätietoa
Roihuvuoren seurakunta vierailee Peetelissä yleensä kaksi kertaa vuodessa. Keväällä järjestetään kaikille avoin seurakuntamatka, jolloin tutustutaan Peetelin kirkon sosiaalikeskuksen historiaan ja toimintaan sekä viedään mukana kaikenlaista tarpeellista. Syksyllä Peetelissä käyvät muutamat seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset auttamassa ruoanjakelussa, jossa elintarvikkeita jaetaan Peetelin seurakunnan alueen vähävaraisille perheille.
Laajasalon kirkon Aulakahvion tuotolla tuetaan lasten sosiaalikeskusta. Tervetuloa Aulakahvioon kahville arkisin klo 10–14!

Lisätietoa seurakuntamme tukitoiminnasta voi kysyä pastori Kari Laaksoselta, p. 050 556 2526, kari.laaksonen@evl.fi
Lisätietoa Peetelistä voit lukea tästä. Klikkaamalla suomenkielistä otsikkoa pääset suomenkielisille sivuille.