15.08. Onneksi olkoon: Marjatta, Marja, Jaana, Marjo, Marita, Marjut, Marianne, Maritta, Marjaana, Marjukka, Marianna, Jatta | Palaute
Koko Helsinki

Vuoden 2020 rippikoulut Tuomiokirkkoseurakunnassa

Tuomiokirkkoseurakunta

28.02.2020, 12:18
Tuomiokirkkoseurakunnassa järjestetään ensi vuonna 2020 yhdeksän rippikoulua. Ilmoittautuminen ripareille tehdään sähköisesti lokakuun 2019 aikana.
Riparilaiset rannalla Kuva Jussi Vierimaa Kirkon kuvapankki

Rippikoulua käydään noin puolen vuoden mittainen ajanjakso, jonka aikana tutustutaan omaan seurakuntaan, riparin ohjaajiin ja ikiomaan rippikouluryhmään.

Tuomiokirkkoseurakunnassa on mahdollisuus käydä rippikoulu, johon sisältyy leirijakso joko talvella tai kesällä. Tarjoamme myös mahdollisuuden päivärippikouluun ja iltarippikouluun kaupungissa. Joskus rippikoulun käyminen vaatii erityistä tukea, kysy rohkeasti erilaisista vaihtoehdoista käydä rippikoulu!

Riparilla tapahtuu alusta loppuun. Kevään mittaan pääset tapaamaan omaa ryhmääsi ja osallistumaan ryhmäkohtaiseen ohjelmaan. Riparisi huipentuu puolestaan juhlalliseen konfirmaatioon keväällä tai syksyllä.

Rippikouluryhmien paikkajako 2020

Rippikouluihin 2020 ilmoittautuminen on päättynyt 30.10.2019 ja ryhmäjako on ilmoitettu ryhmittäin ilmoittautuneille. Lähes kaikki ryhmät ovat täynnä. Mikäli ilmoittautuminen on unohtunut, voit olla yhteydessä rippikoulupappi Joona Salmiseen. Tässä vaiheessa emme voi enää huomioida kaveritoiveita tai tarkkoja leiritoiveita, koska yksittäisiä paikkoja löytyy vain parista ryhmästä. Syksyn iltarippikoulussa on vielä hyvin tilaa.

Rippikouluryhmän vaihtaminen

Rippikouluryhmän vaihtaminen tässä vaiheessa on mahdollista vain painavasta syystä. Emme voi taata rippikouluryhmäänsä vaihtavalle pääsyä tiettyyn ryhmään, sillä lähes kaikki rippikouluryhmät ovat täynnä ja vaihtamismahdollisuudet ovat rajalliset. Mikäli haluaisit vaihtaa ryhmää painavasta syystä, voit olla huoltajan kanssa yhteydessä rippikoulupappi Joona Salmiseen sähköpostitse. Lähes kaikki rippikouluryhmät ovat nyt täynnä emmekä voi majoitussyistä sijoittaa nuoria täysiin ryhmiin enempää.

Muualla rippikouluun osallistuvat nuoret?

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan nuori voi osallistua rippikouluun muualla kuin omassa kotiseurakunnassa. Muualla rippikoulun käyvien nuorten tulee olla yhteydessä rippikoulupappi Joona Salmiseen sähköpostitse ja täyttää yhteydenpitoa varten oheinen lomake.

Rippikoulupapin kanssa sovitaan rippikouluun kuuluvan ennakkojakson suorittamisesta ja kotiseurakuntaan tutustumisesta. Tarvittaessa rippikoulupappi täyttää järjestön tai toisen seurakunnan antaman todistuksen rippikoulun ennakkojakson suorittamisesta. Kotiseurakuntaan tutustumisessa voidaan soveltaa myös oheista lomaketta .

Muualla rippikoulun käyviä kutsutaan tutustumaan erityisesti Cola-messuun ja seurakunnan nuoristotoimintaan keskiviikkoiltaisin Mikael Agricolankirkolla, Tehtaankatu 23. Kannattaa tutustua myös nuorisotila Taloon, Toinen Linja 8.

Voit seurata kotiseurakuntasi nuorisotyötä Instagramissa @agricola_youth ja ladata puhelimeesi Cola Tribe App -sovelluksen.

Muualla rippikoulun käyvät saavat tuomiokirkkoseurakunnalta Raamatun. Raamatun voi hakea kirkkoherranvirastolta (Bulevardi 16 B) aukioloaikojen puitteissa. Sovithan noudosta etukäteen s-postitse rippikoulupappi Joona Salmisen kanssa.

Lataa tästä Tuomiokirkkoseurakunnan rippikoulut 2020 -esite (pdf)