01.12. Onneksi olkoon: Oskari | Palaute
Koko Helsinki

Aikuisten kuorot ja lauluryhmät Helsingin kirkoilla

18.12.2019, 15:14
Haluaisitko mukavaa yhdessä tekemistä ja kokeilla kuorolaulua? Vai kaipaisitko kenties jo vaativampaa lauluohjelmistoa? Nyt olisi hyvä mahdollisuus aloittaa lauluharrastus! Helsingin seurakunnilla on laaja valikoima erilaisia lauluryhmiä ja kuoroja, joista jokaiselle löytyisi varmasti jokin sopiva.
Vartiokylän seurakunnan kuoro Cantus Novus Puotilan kappelin edustalla syksyllä

Voit valita vaikkapa ohjelmistoltaan mieleisesi ryhmän tai vaativuudeltaan hyvältä tuntuvan tason. Kuoroihin voi hakea myös yli seurakuntarajojen.

Tässä listassa on kuoron nimi ja lyhyt kuvaus kuorosta. Lisää kuoroista löytyy tietoa seurakunnan sivuilta.

Cantus Novus

Puotilan kappelissa harjoitteleva Cantus Novus on pieni kamarikuoro, joka keskittyy klassisen kirkkomusiikin ja vanhan musiikin laulamiseen. Kuoro esiintyy konserteissa, messuissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa.

Chorus Sine Nomine

Oulunkylän kirkolla harjoitteleva Chorus Sine Nomine -kuoro on niille, jotka nauttivat yhteismusisoinnista hyvässä seurassa, omaavat nuotinlukutaidon sekä haluavat kehittyä laulajana ja toimia seurakunnan musiikkielämän hyväksi. Tarjolla on monipuolista kirkkomusiikkia, äänenmuodostuskoulutusta, messuja ja konsertteja. Kuorossa on miellyttävä ilmapiiri, ja esiintymisissä sekä harjoituksissa käydään ahkerasti. Kuoro toimii myös yhteistyössä Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin opiskelijoiden kanssa.

Gaudium

Lämpimästi tervetuloa Vuosaaren kirkolla neliäänistä, monipuolista kirkkomusiikin ohjelmistoa laulavaan sekakuoroon. Ohjelmisto keskittyy pääosin klassisen kirkkomusiikin laulamiseen. Kuoro esiintyy messuissa ja seurakunnan tilaisuuksissa sekä erilaisissa yhteisprojekteissa muiden seurakuntien kuorojen kanssa.

Graduale-kuoro

Paavalin kirkolla harjoittelevan Graduale-kuoron ohjelmisto on vaativaa. Ohjelmassa muun muassa Mozartin Kruunajaismessu.

Gospel Helsinki

Nuorten aikuisten ja aikuisten muodostama iloinen ja avarakatseinen kuoro.

Koelaulut ovat loppiaisen jälkeisenä lauantaina 11.1.2020 kello 12–14 järjestettävän avoimen workshopin jälkeen kello 14–18. Koelaulun varapäivä su 12.1.2020.

Iloinen Kanttorin Kööri

Kaikille laulamisesta innostuneille Mikaelin kirkolla Kontulassa harjoitteleva avoin kuoro. Köörissä tunnelma on rento ja nimensä mukaisesti iloinen. Pääsyvaatimuksia tai laulukokeita ei ole. Jokaisella meistä on ainutlaatuinen ääni, ja siksi odotamme juuri sinua lämminhenkiseen joukkoomme.

Itä-Sointu

Vartiokylän kirkolla harjoitteleva kaikenikäisten seurakuntakuoro, jossa harjoitellaan monentyylistä sekakuoro-ohjelmistoa gospelista klassiseen. Itä-Sointu esiintyy yhteisissä messuissa sekä muissa seurakunnan tapahtumissa. Kuoroon on koelaulu. Aiempaa kuorolaulukokemusta ei edellytetä, mutta jonkinlainen nuottikorva on tarpeellinen.

Eläkeläisnaiskuoro Laulunystävät

Laajasalon kirkolla harjoittelevien Laulunystävien ohjelmistossa yksi- ja kaksiäänisiä hengellisiä lauluja ja kansanlauluja. Kuoro esiintyy messuissa ja erilaisissa tilaisuuksissa, kuten palvelutaloissa.

Elämän Veden Kuoro (entinen Päiväkuoro)

Elämän Veden Kuoro on mukava varttuneemman väen seurakuntakuoro, joka on usein laulullaan rikastuttamassa Paavalin seurakunnan jumalanpalveluselämää etenkin Itä-Pasilan messuissa. Uudetkin laulajat, rohkeasti mukaan vaan!

Herttoniemen ja Kulosaaren kirkkokuoro

Kuoro on kaikenikäisten seurakuntakuoro, jossa harjoitellaan monipuolista sekakuoro-ohjelmistoa aina gospelista klassiseen. Kuoro esiintyy yhteisissä messuissa, konserteissa ja muissa seurakunnan tapahtumissa.

Kallion Kantaattikuoro

Mikä on kuoro, joka muuntautuu aina tilanteen mukaan ja silti säilyttää aina korkean tasonsa? Vastaus on: Kallion Kantaattikuoro, joka on epäilemättä yksi Suomen parhaimmista kirkkokuoroista. Se on hionut taitojaan jo syksystä 1911, joten se on Helsingin vanhin edelleen toimiva luterilaisen seurakunnan kuoro.

Kuoro ottaa uusia laulajia kaikkiin stemmoihin. Laulajakokelailta odotamme sitoutumista kuoron toimintaan pidemmäksi aikaa ja musiikin nopeahkoa omaksumiskykyä. Vastineeksi tarjoamme hienoja musiikillisia elämyksiä vaihtelevien projektien muodossa, hyvää seuraa unohtamatta.

Kamarikuoro Barcarola – Barcarola Chamber Choir

Uusi Lauttasaaren kirkolla harjoitteleva kamarikuoro aloitti toimintansa syksyllä 2019. Se ottaa innokkaita laulajia mukaan kaikkiin äänialoihin. Tavoitteena on toteuttaa musiikillisesti monipuolista ja haastavaa ohjelmistoa raikkaalla ja riemullisella otteella. Ohjelmistossa tähytään suurempia kirkkomusiikkiteoksia, mutta myös tuoreempaa a cappella musiikkia ja musiikkityylillisesti rajatonta näkyä. Kuorossa tavoitellaan laadukasta, monipuolista ja kokeilevaakin äänenkäyttöä. Se esiintyy seurakunnan tilaisuuksissa sekä tähtää monipuoliseen konserttitoimintaan. Kuorolaisilta edellytetään vähintään auttavaa nuotinlukutaitoa ja valmiutta myös itsenäiseen stemmaharjoitteluun.

Kamarikuoro Cantiamo

Roihuvuoren kirkolla harjoittelevaan kuoroon kuuluu noin 50 eri ikäistä laulajaa. Ohjelmistossa on aina joku hiukan suurempi teos – Requiem, messu tai kantaatti – ja runsaasti yksittäisiä, lähinnä hengellisiä lauluja. Kuorossa on sekä jo pitkään kuoroissa laulaneita että vasta kuorouraansa aloittavia.

Kamarikuoro Ora

Kamarikuoro Ora harjoittelee Kulosaaressa. Ohjelmistossa on keskeisiä kirkkomusiikkiteoksia sekä uudempaa kuoromusiikkia. Esiintymisiä on pääasiassa messuissa ja konserteissa. Kuoro on esittänyt mm. seuraavia teoksia: Mozart: Missa Brevis in F ja Te Deum, Schubertin G-duuri messu, Faurén Requiem, Vivaldin Gloria, Magnificat ja useita Buxtehuden kantaatteja. Kuorossa on noin 30 nuotinlukutaitoista laulajaa.

Kamarikuoro Stella Vocalis

Tarkoitettu kokeneille ja haastetta kaipaaville kuorolaulajille. Kuoro laulaa pääasiassa neliäänisesti, välillä myös 8-äänisesti. Pääsyvaatimuksena laulaminen suoraan nuoteista.

Kirkkokuoro Chorus Marinus

Lauttasaaren kirkolla harjoitteleva Chorus Marinus on neliääninen sekakuoro, jonka ohjelmisto on hyvin monipuolinen koostuen klassisesta aina gospeliin. Myös hieman haastavampaa ohjelmistoa. Kuoro esiintyy monenlaisissa seurakunnan tilaisuuksissa ja sekakuoron lisäksi erilaisin kokoonpanoin, kuten Miesyhtyeenä, kvartettina tai naiskuorona.

Kirkkokuoro Munkkivuoren kirkossa

Kaikille avoin neliääninen kirkkokuoro.

Lauletaan yhdessä

Kannelmäen kirkossa Lauletaan yhdessä - avoin yhteislaulutilaisuus joka toinen torstai kello 10.15. Laulattamassa kanttori Anne Myllylä.

Lauluryhmä Melisma

Mikaelin kirkolla Kontulassa harjoitteleva Melisma koostuu innokkaista ja ennakkoluulottomista musiikin harrastajista sekä musiikin opiskelijoista. Tähän porukkaan on pääsyvaatimuksena huumorin sävyttämä elämänasenne ja halu heittäytyä uusiin haasteisiin. Ohjelmisto koostuu pääosin nuorekkaasta, hengellisestä musiikista.

Laulut soikoon! -yhteislaulukuoro

Laulukerralla tutustutaan tulevan Vartiokylän kirkon sunnuntain messun virsiin sekä lauletaan yksiäänisesti vanhoja koululauluja ja muitakin lauluja. Välillä tehdään vierailujakin, esimerkiksi palvelutaloihin, tai esiinnymme seurakunnan tapahtumissa. Tähän ryhmään ei ole koelaulua, eikä ryhmän jäsenellä ole esiintymispakkoa. Saa tulla vaikka vain kuuntelemaankin.

Lähde-kuoro

Haagassa harjoitteleva Lähde-kuoro on suunnattu lähinnä nuorille aikuisille. Ohjelmisto koostuu hengellisestä musiikista, virsistä sekä gospelista. Kuoro on tehnyt myös CD-levyjä. Uudet ja entiset laulajat ovat tervetulleita kuoroon. Ei pääsykoetta. Toiveena kuitenkin hyvä sävelkorva ja kyky myös moniääniseen laulamiseen kuorossa.

Malmin kirkkokuoro

Neliääninen aikuisten Malmin kirkolla harjoitteleva sekakuoro, joka laulaa sekä perinteistä kirkkomusiikkia että uudempaa kirkkokuorolle sävellettyä ohjelmistoa. Kuoro tarkoitettu stemmalaulutaitoisille.

Maunulan lauluryhmä

Maunulassa harjoitteleva Lauluryhmä on kaikille avoin. Ohjelmassa on tuomaslauluja, taize-lauluja ja virsiä, uudempia ja vanhempia hengellisiä lauluja sekä kansanlauluja. Myös äänenkäytön ohjausta annetaan muun muassa laulukurssien avulla. Ryhmä laulaa sekä yksiäänisesti että moniäänisesti. Se esiintyy lauluilloissa ja erityyppisissä messuissa ym. tapahtumissa. Tavoitteena on innostaa laulamiseen, yhteiseen musisoimiseen ja oman äänen ilmaisun kehittämiseen.

Messulaulajat

Periodeittain Malmin kirkolla toimiva aikuisten kuoro, joka keskittyy kevyempään hengelliseen musiikkiin. Kuoro tarkoitettu stemmalaulutaitoisille.

Myllypuron kirkon kuoro

Kuorossa on 12 laulajaa, ja se laulaa enimmäkseen kolmiäänistä monipuolista kirkkomusiikkiohjelmistoa aina gospelista klassiseen. Kuoro esiintyy messuissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Se esiintyy usein myös yhdessä Herttoniemen ja Kulosaaren kirkkokuoron kanssa suuremmissa juhlissa ja konserteissa.

Paavalinkirkon Kuoro

Paavalinkirkon kuoron ohjelmistossa muun muassa Fauren Requiem ja Schubertin Saksalainen Messu. Tule nauttimaan kauniista soinnista.

Pitäjänmäen Kamarikuoro

Pitäjänmäen Kamarikuoro laulaa pääosin hengellisiä lauluja. Matalan kynnyksen kuoro, johon tulijoille ei ole koelaulua.

Post Iucundam -kuoro

Pihlajamäen kirkolla kokoontuva matalan kynnyksen aikuisten kuoro, joka laulaa tyyliltään vaihtelevaa, pääosin yksiäänistä ohjelmistoa.

Psalmilaulajat

Haagassa harjoitteleva Psalmilaulajat-kuoro avustaa messuissa ja seurakunnan muissa tilaisuuksissa yhdessä sovittuina päivinä. Ohjelmistossa on muun muassa psalmimusiikkia sekä Taizé- ja gospellauluja. Uudet ja entiset laulajat ovat tervetulleita kuoroon. Ei pääsykoetta. Toiveena kuitenkin hyvä sävelkorva ja kyky myös moniääniseen laulamiseen kuorossa.

Salonkikuoro

Alppilan kirkolla harjoitteleva Salonkikuoro kutsuu riveihinsä kokeneita kuorolaulajia varttuneemmasta väestöstä. Ohjelmassa on vaihtelevaa ja monipuolista ohjelmistoa klassisesta kirkkomusiikista uusimpiin hengellisiin lauluihin ja ikivihreisiin.

Tuomiokirkon kamarikuoro Viva Vox

Viva Vox -kuoro laulaa Tuomiokirkon messuissa ja esittää kausittain kirkkomusiikin suurteoksia yhteistyössä eri kuorojen ja orkestereiden kanssa. Tulevalla kaudella ohjelmistossa ovat muun muassa Mozartin Requiem ja Saint-Saënsin Jouluoratorio. Etenkin uusia tenoreita kaivataan, mutta myös muihin ääniin ovat kokeneet kuorolaulajat tervetulleita. Kuoroon pääsee koelaulun kautta.

Vanhankirkon kuoro

Vanhankirkon kuoro on neliääninen sekakuoro työikäisille. Ohjelmisto koostuu perinteisestä kirkkomusiikista, kuten messujen musiikki sekä pienimuotoiset kirkkomusiikkiteokset orkesterin kanssa. Suotavaa on jonkinlainen kuorolaulukokemus ja nuotinlukutaito.

Vanhankirkon Laulupiiri

Vanhankirkon Laulupiiri on kolmiääninen sekakuoro eläkeikäisille. Ohjelmisto koostuu perinteisestä hengellisestä musiikista. Kuoroon otetaan laulajia harjoitusten yhteydessä

Virsilauluryhmä Kannelmäen kirkossa

Virsilauluryhmä kokoontuu sunnuntaisin noin kerran kuussa ennen messua. Ryhmä laulaa myös samana päivänä kello 10 alkavassa messussa. Ryhmää johtaa kanttori Anne Myllylä.

Vox Sonora -kuoro

Vox Sonora on Hyvän paimenen kirkolla Pakilassa harjoitteleva aikuisten kamarikuoro, jonka taso vaatii aikaisempaa kuorolaulukokemusta. Ohjelmistossa on pääosin klassista kirkkomusiikkia, säveltäjinä mm. A. Vivaldi, J. S. Bach, G. F. Händel ja W. A. Mozart. Myös kansanlauluja sekä muuta klassista kuoromusiikkia löytyy.

Vuosaari-kuoro

Vuosaari-kuoro on tarkoitettu kaikille laulamisesta kiinnostuneille. Pääsyvaatimuksia ei ole – into laulaa riittää! Jos haluat laulaa hyvällä fiiliksellä reilussa porukassa ja olet kiinnostunut kehittämään omaa äänenkäyttöäsi, tervetuloa mukaan. Ohjelmistossa pääasiassa yksi- ja/tai kaksiäänisiä hengellisiä lauluja.