25.10. Onneksi olkoon: Sointu | Palaute
Koko Helsinki

Riparit 2021

Paavalin seurakunta

21.09.2020, 07:51
Paavalissa järjestetään vuonna 2021 neljä riparia. Talvilomalla pidetään päiväripari yhdessä Töölön seurakunnan kanssa ja kesällä kolme leiririparia.

Paavalin seurakunnan jäsenille, jotka täyttävät 15 vuotta vuonna 2021 lähetetään kutsukirje viikolla 39.

Kirje lähetetään myös 2020 ripari-ikäluokkaan kuuluville, jotka eivät olleet tänä vuonna riparilla. Vuosittain muutama nuori käy riparin myös sinä vuonna, jona täyttävät 16 vuotta.

Ripari-info

Vuoden 2021 ripareista pidetään info Paavalinkirkossa torstaina 1.10. klo 18. Infossa käydään läpi riparivaihtoehdot, ilmoittautuminen ja tilaa on kysymyksille. Infoon ovat tervetulleita huoltajat ja riparilaiset. Infossa on sama sisältö kuin samalla viikolla Arabian peruskoulussa pidettävässä infossa.

P‍aavalinkirkossa on mahdollisuus pitää turvavälit. Jokainen osallistuja huolehtii käsihygieniasta ja turvaväleistä itse. Kirkossa joka toinen penkkirivi on rajattu pois käytöstä ja ovilla on käsidesitelineet.

Riparivaihtoehdot

Päiväripari (yhdessä Töölön seurakunnan kanssa)

 • Ensimmäiset tapaamiset pidetään loppuvuodesta 2020
 • Intensiivijakso ma 15.2.- la 20.2.2021
 • Konfirmaatio la 17.4. klo 10 Meilahden kirkossa

Korpirauha (isompi ryhmä, joka jaetaan leirillä kahteen ryhmän)

 • oman ryhmän päivä ja vanhempainilta la 8.5.2021 Paavalinkirkolla
 • leirijakso 7.-14.6.2021
 • konfirmaatio 20.6.2021 Paavalinkirkossa

Mannila

 • oman ryhmän päivä ja vanhempainilta la 15.5. Paavalinkirkolla
 • leirijakso 28.6.-5.7.
 • konfirmaatio 11.7.2021 Paavalinkirkossa

Vanha Tuusjärven kartano

 • oman ryhmän päivä ja vanhempainilta su 30.5. Paavalinkirkolla
 • leirijakso 19.-26.7.
 • konfirmaatio 1.8. Paavalinkirkossa.

Riparimaksut

Päiväriparin hinta on 60€

Leiririparin hinta on 140€

Riparimaksu kattaa ohjelman, materiaalit (Raamattu, vihko), ruokailut (päiväriparilla lounas ja välipala, leirillä aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala) ja lisäksi leireillä majoituksen omilla lakanoilla ja yhteiskuljetuksen. Riparilaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Riparimaksusta on mahdollisuus hakea alennusta tai vapautusta. Vapaamuotoinen hakemus, jossa kuvataan perheen taloudellista tilannetta, lähetetään Ann-Marielle sähköpostitse 28.2.2021 mennessä.

Ilmoittautuminen

Kaikissa Helsingin seurakunnissa ilmoittautudutaan ripareille 1.-31.10.2020. Paikkoja ei jaeta ilmoittautumisjärjestyksessä vaan vasta sen päätyttyä. Ryhmiä muodostettaessa pyritetään muodostamaan mahdollisimman moninaiset ryhmät.

Ilmoittautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen. Suosittelemme, että huoltaja rekisteröityy ilmoittautumisjärjestelmään ja tekee ilmoittautumisen yhdessä nuoren kanssa. Ripariin liittyvän viestinnän kannalta on tärkeää, että nuoren ja huoltajan/huoltajien yhteystiedot ovat ajankohtaiset. Kuvallisen ohjeen ilmoittautumiseen löydät täältä. Huom. Laitathan ilmoittautumisen yhteydessä luomasi käyttäjätunnuksen ja salasanan talteen, tarvitset niitä myöhemmin asioinnissa, viimeistään kun on aika maksaa rippikoulumaksu. Käyttäjätunnus voi olla esimerkiksi sähköpostiosoite.

Tieto omasta riparipaikasta tulee sähköpostitse sekä huoltajalle että riparilaiselle marraskuun loppuun mennessä.

Ilmoittautumisessa priorisoidaan riparivaihtoehdot perheelle parhaiten sopivaan järjestykseen. Huom! Valitsethan päiväriparin vaihtoehdoksi vain, jos se on todellinen vaihtoehto. Jos valitset päiväriparin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi päiväriparin saat paikan siltä, laita toiseksi ja kolmanneksi vaihtoehdoksi leirit.

Kaverin kanssa samalle riparille

Kaverikoodin avulla ilmoittautujan ja yhden kaverin ilmoittautumiset voidaan muodostaa pariksi. Ensimmäinen ilmoittautuja saa ilmoittautumisen vahvistusviestissä kaverikoodin, jonka voi antaa yhdelle kaverille. Huom! Kaverikoodi kopioi ensimmäisen ilmoittautujan priorisoiman riparijärjestyksen, eikä kaveri voi sitä muuttaa.

Ilmoittautuminen tapahtuu tämän linkin kautta 1.10.2020 klo 9 alkaen.

Ripari muualla

Laji- ja järjestöripareille osallistuvat nuoret tutustuvat kevään aikana kotiseurakunnan toimintaan. Tutumistumisesta tehdään suunnitelma, joka toimitetaan suorittamisen jälkeen riparin järjestäjälle.

Jos nuori osallistuu laji- tai järjestöriparille, tulee lähettää siitä ilmoitus riparit.paavali@evl.fi osoitteeseen. Ilmoitukseen tulee laittaa nuoren nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Alustava suunnitelma kevään tutustumisjaksosta lähetetään marraskuun loppuun mennessä.

Riparin käyminen, jossain toisessa seurakunnassa. Olet yhteydessä seurakunnan riparivastaavaan ja kysy mahdollisuudesta osallistua. Koulu- ja kaveriperusteilla Paavalin seurakunnan ripareille osallistuu myös nuoria naapuriseurakunnista.

Riparisunnuntai

Leiririparit ja laji- ja järjestöripareiden riparivuosi alkaa sunnuntaina 24.1. Paavalinkirkossa. Tarkemmat tiedot lähetetään riparille ilmoittautuneille marraskuun loppuun mennessä.