25.06. Onneksi olkoon: Uuno | Palaute
Koko Helsinki

Kirkkopuutarhuriksi Pitäjänmäen kirkon pihalle

Pitäjänmäen seurakunta

28.05.2021, 14:15
Kirkkopuutarhuriporukkaan Pitäjänmäen kirkon pihalle etsitään uusia kaupunkiviljelijöitä mukaan!

Pitäjänmäen kirkon pihalla on 12 kaupunkiviljelylaatikkoa, joissa halukkaat seurakuntalaiset/alueen asukkaat voivat viljellä esimerkiksi salaattia, vihanneksia ja/tai kukkia. Se, mitä laatikoihin istutetaan, päätetään yhdessä ja kastelua vuorotellaan yhteisöllisesti. Ei siis haittaa jollei voi jokaisella kesäviikolla itse käydä hoitamassa viljelyksiä. Voit ilmoittautua kirkkopuutarhuriksi kaudelle 2021 nyt!

Toiminta sopii kaikenikäisille, mukana on ollut mm. lapsiperheitä ja eri-ikäisiä aikuisia opiskelijoista eläkeläisiin. Tänä vuonna laatikkoja ja multia uusitaan, joten kauden alussa on tiedossa mukaan tuleville siementen istuttamista enemmän puuhaa.

Pitäjänmäen seurakunta tarjoaa laatikot tuoreine multineen, hieman työkaluja sekä kasteluun tarvittavat välineet. Kirkkopuutarhurit vastaavat muista hankinnoista ja toimenpiteistä (siemenet, halutessa lannoitetta, halutessa hallaharsoa, mahdollisesti lisää verkkoa jänisten varalle). Kirkkopuutarhureita on viime vuosina ollut reilut 10 henkilöä/kotitaloutta mukana toiminnassa ja menneillä kausilla kaikki halukkaat ovat mahtuneet joukkoon mukaan.

Kirkkopuutarha on kompaktin kokoinen hyvän mielen pistäytymiskohde kaikille kirkon pihalla liikkuville. Viljelyksen tuotteet ovat kirkkopuutarhurien käytössä ja he voivat halutessaan esimerkiksi yrttejä tai kukkia antaa sovittuja pieniä määriä seurakunnalle käyttöön. Tavoitteena on luoda hyvää mieltä ja kauneutta sekä tarjota mukava lähes maksuton harrastus ja yhteisöllisyyttä seurakunnassa. Kirkkopuutarhurit viestivät mm. whatsapp-ryhmässä.

Koronarajoitteet eivät estä kirkkopuutarhuritoiminnan toteutumista, sillä kyseessä ei ole ryhmätoiminta vaan kukin käy omien aikataulujensa mukaan hoitamassa kirkkopuutarhan viljelmiä. Koko porukan kauden aloitustalkoita tai vastaavaa yhteistä tapahtumaa ei toukokuussa järjestetä vaan jokainen aloittaa kauden itselleen sopivana ajankohtana ja saa muutamilta jo mukana olleilta perehdytystä.

Kirkkopuutarhuritoiminnan yhteyshenkilönä toimii seurakuntalainen Liina Bäckman, ota yhteyttä liina.backman@helsinki.fi tai p. 040 934 7860.

Tässäkin vapaa-ajan toiminnassa huomioidaan nyt turvavälit ja muut korona-ajan turvallisuusasiat eikä tulla sairaana kirkkopuutarhuroimaan. Tervetuloa iloisen ja antoisan kirkkopuutarhuritoiminnan pariin!