23.01. Onneksi olkoon: Enni, Eine, Eini | Palaute | På svenska | In English

Koko Helsinki

Hallinto

Paavalin seurakunta

10.01.2019, 09:59
Paavalin seurakunnan päivittäistä toimintaa pyörittävät työntekijät ja vapaaehtoiset. Kirkkoherra johtaa tätä toimintaa. Taustalla toimii seurakuntaneuvosto, joka luo puitteet ja edellytykset seurakunnan toiminnalle.


Seurakuntaneuvosto

Seurakuntaneuvosto on paikallisen Paavalin seurakunnan toiminnasta vastaava hallintoelin. Seurakuntaneuvosto valmistelee seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelman sekä vastaa sen toteutumisesta.

Neuvoston varapuheenjohtajaksi tammikuussa 2019 valittiin Kotiseurakuntana Paavali -ryhmää edustava Hanna Hokka. Samalla seurakuntaneuvosto päätti, että neuvoston kokouksissa puhetta johtaa varapuheenjohtaja ja kirkkoherra toimii esittelijänä. Tämä toimintatapa oli Paavalissa käytössä jo viime kaudella.

Seurakuntaneuvosto kokoontuu kerran kuukaudessa. Kokousasioita yhdessä kirkkoherran ja neuvoston varapuheenjohtajan kanssa valmistelevaan valmisteluvaliokuntaan valittiin Samuli Korkalainen, Eevi Kirjasniemi ja Päivi Vähäkangas.

Paavalin seurakuntaneuvostossa on 14 jäsentä. Syksyn 2018 vaaleissa neuvostoon kaudelle 2019-2022 valittiin edustajia kaikkiaan viidestä valitsijayhdistyksestä: Otto Lehtipuu, Samuli Korkalainen, Hanna Hokka, Maria Sundman-Juselius, Jukka Lagerblom, Eeva Vallisaari ja Kari J. Nyberg (Kotiseurakuntana Paavali); Eevi Kirjasniemi ja Petra Penzin (Paavalin sosialidemokraatit ja sitoutumattomat); Arto Puusa ja Helena Laavi (Elävä seurakunta), Tiina Palmu ja Leila Mäkelä (Vihreät niityt) sekä Päivi Vähäkangas (Viinipuu).

Yhteinen kirkkovaltuusto

Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päättää kaikkia Helsingin seurakuntia koskevista asioista. Se muuan muassa hyväksyy seurakuntien toiminta- ja taloussuunnitelmat. Paavalin seurakunnalla on neljä edustajaa yhteisessä kirkkovaltuustossa.

Syksyn 2018 vaaleissa Helsingin seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon valittiin Paavalin seurakunnan edustajiksi Otto Lehtipuu, Samuli Korkalainen, Petra Pentzin ja Timo Junkkaala. Kirkkovaltuusto pitää ensimmäisen kokouksensa 17. tammikuuta.