25.10. Onneksi olkoon: Sointu | Palaute
Koko Helsinki

Haagan rippikoulut 2021

Haagan seurakunta

25.09.2020, 13:30
Tervetuloa rippikouluun eli riparille! Riparilla pureudutaan uskon ja elämän kysymyksiin. Siellä on mahdollista etsiä ja löytää, kysyä ja hiljentyä yhdessä toisten nuorten kanssa.
Rippikoulu

Tervetuloa riparille. Ensi vuonna 15 vuotta täyttävät Haagan seurakunnan jäsenet saavat kotiin riparikirjeen. Riparille voi ilmoittautua mukaan, vaikkei olisi kastettu tai kuuluisi kirkkoon. Haagan seurakunnan rippikoulut vuonna 2021:

LOHIRANTA, leirijakso Lohjalla 7.-14.6.

PORKKALA, leirijakso Porkkalanniemessä 21.-28.6.

HEINOLA, leirijakso Vanha-Tuusjärvellä 5.-12.7.

KUGGOM, leirijakso Loviisassa 19.-26.7.

Konfirmaatiot ovat Huopalahden kirkossa 18.-19.9.2021.


Ohjeita ilmoittautumiseen:

Ilmoittautuminen tehdään yhdessä huoltajan kanssa. Ensimmäisellä kerralla ilmoittautumisportaaliin rekisteröidytään vahvalla tunnistautumisella. Tämän jälkeen portaaliin kirjaudutaan omalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ota tunnukset talteen myöhempää käyttöä varten. Kun olette lähettäneet lomakkeen, tarkistakaa, että sähköpostiin on tullut vahvistusviesti, jotta ilmoittautuminen on varmasti tullut perille. Sähköpostissa on myös kaverikoodi, jonka voit antaa yhdelle kaverille, pyrimme ottamaan tämän huomioon rippikoulupaikkoja jaettaessa.

Koska ensimmäinen ripari-vaihtoehto ei välttämättä toteudu, niin toivomme, että perustelet, miksi haluan juuri tähän rippikouluun. Riparilla on monenlaisia nuoria ja siksi haluamme tietää heistä etukäteen: Tarvitseeko nuori erityistä tukea jossakin (esim. opiskelu, arjen hallinta, sosiaaliset taidot). Kysymme myös terveystiedot (esim. lääkitys) ja allergiat sekä ruokavaliot.

Kaikki ilmoittautumisajan puitteissa jätetyt hakemukset käsitellään samanarvoisina. Ilmoittautuminen ei siis ole nopeuskisa, joten voit rauhassa miettiä rippikouluvalintojasi. Tiedot jaetuista rippikoulupaikoista annetaan ilmoittautumisen yhteydessä käytettyyn sähköpostiin marraskuun 2020 loppuun mennessä.

Ilmoittautuminen alkaa 1.10. klo 9 ja on auki 31.10. asti.

ILMOITTAUTUMINEN RIPPIKOULUUN (klikkaa ja ilmoittaudu!)


Leirin osallistumismaksu:

Leiririppikoulusta peritään 140 euron osallistumismaksu. Tämä kattaa pienen osan rippikoululaisen kustannuksista ja loput kustantaa seurakunta. Rippikoulun osallistumismaksu sisältää kaiken: matkat, majoituksen, ruokailun sekä opetusmateriaalin. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin kuin 14 päivää ennen leirin alkua, veloitetaan 50 %. Peruuttamaton ilmoittautuminen laskutetaan kokonaisuudessaan. Vain lääkärintodistus vapauttaa maksusta. Rippikoulumaksuun voi hakea vähävaraisuuden perusteella tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä ilmoittautumisajan loppuun 31.10.2020 asti.


Muualla rippikoulun käyvät (eli järjestö- tai urheiluriparilaiset):

Jos olet menossa järjestön tai urheiluseuran rippikouluun, niin ole yhteydessä riparipappi Miikaan. Aloitamme seurakuntayhteysjakson yhdessä tammikuussa 2021.

Ole yhteydessä riparipappi Miikaan, jos tulee kysymyksiä rippikoulusta:
Miika Kolari
050 3802314 (voi laittaa myös whatsappia)
miika.kolari@evl.fi