12.08. Onneksi olkoon: Klaara | Palaute
Alppilan kirkko

Musiikkimenoissa gospelia, virsileikkiä ja liedejä

11.10.2018, 10:18
Johanna Försti tuo ensi perjantaina gospelsäveliä Temppeliaukion kirkkoon. Musiikkitalossa pääsee puolestaan soittamaan, liikkumaan, maalaamaan ja laulamaan virsiä.
gospelkonsertin solisti

Johanna Försti: Gospelkonsertti

pe 12.10. Temppeliaukion kirkossa

Perjantaina 12.10. kello 19 kuullaan Temppeliaukion kirkossa Johanna Förstin Gospelkonsertti. Musiikkityyli on äänimaailmaltaan perinteistä gospelia. Vanhojen gospelkappaleiden lisäksi ohjelmassa on nykypäivän populaarimusiikkia, jonka sisällön voi tulkita myös hengellisesti. Johanna Försti, laulu, Mikko Helevä, Hammond-urut, Ville Herrala, kontrabasso, Abdissa Assefa, perkussiot. Liput 24/20 euroa osoitteesta Tiketti.fi ja ovelta tunti ennen konserttia.

Kirkon osoite: Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki

Lippuja saa Tiketistä.

Virsileikkiä

la 13.10. Musiikkitalon Organo-salissa

Tervetuloa Virsileikkiin! Sirkku Rintamäen kirkkomusiikin taiteelliseen tohtorintutkintoon kuuluva workshopin ja konsertin kokonaisuus lähestyy virttä ja uuden virren luomista poikkitaiteellisesti leikin keinoin. Yleisö pääsee soittamaan, laulamaan, liikkumaan, maalaamaan virttä – luomme jopa ihan uutta virttä yhdessä. Tässä konsertissa virrellä saa leikkiä!

Musiikkitalon Organo-salissa on kaksi saman sisältöistä kokonaisuutta lauantaina 13.10. kello 11 ja klo 17. Virsileikkiä toteuttavat Sirkku Rintamäki, laulu, piano, urut, konsertin suunnittelu ja ohjaus, Tero Pajunen, laulu, kitara ja oktaaviviulu, Elsa Sihvola, sello, Mirja Ilkka, kuvataide, Johanna Halén, tanssi, ja Jarmo Julkunen, kitara, ukulele ja kantele. Liput 6–17,50 € Ticketmasterista ja Musiikkitalon lipunmyynnistä.

Konsertti soveltuu yli 10-vuotiaille.

Konsertit myös videoidaan Sirkku Rintamäen tutkimuskäyttöön.

Musiikkitalon osoite: Mannerheimintie 13 a, 00100 Helsinki

Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Lippuja saa täältä.

Tapahtuman facebook-sivu.

Roihuavat oopperasävelet

ti 16.10. Roihuvuoren kirkossa

Roihuavia oopperasäveliä pääsee kuulemaan tiistaina 16.10. kello 18.30 Roihuvuoren kirkossa, Tulisuontie 2, 00820 Helsinki. Konsertissa esiintyvät sopraano Noora Karhuluoma, tenori Jere Martikainen ja pianisti Airi Saloniemi. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.

Liedin taikaa -konsertti

su 21.10. Oulunkylän kirkossa

Nea Meriranta, mezzosopraano, ja Sonja Leván, piano, esittävät liedejä eri aikakausilta ja maista sunnuntaina 21.10. kello 16 Oulunkylän kirkossa, Teinintie 10, 00640 Helsinki. Ohjelmassa on teoksia säveltäjiltä Pylkkänen, Larsson, Brahms, Montsalvatge, Grieg, Schumann, Laine ja Nyström. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10/5 euroa.

Ohjelma:

T. Pylkkänen: Kuoleman joutsen

L.-E. Larsson: Serenad

J. Brahms: Alte Liebe

X. Montsalvatge: Canto negro

E. Grieg: Zur Rosenzeit

J. Brahms: Rote Rosenknospen

R. Schumann: Stille Tränen

M. Laine: Kolme sielua (2017)

G. Nyström: Sånger vid havet

I Ute i Skären

II Nocturne

III Havets visa

IV Jag har ett hem vid havet

V Jag väntar månen

Järvenpään Kamarikuoron 40-vuotiskonsertti

ti 23.10. Paavalinkirkossa

Järvenpään Kamarikuoro juhlistaa 40-vuotista taivaltaan Laulun lähteillä -konsertilla tiistaina 23.10. kello 19 Paavalinkirkossa, Sammatintie 5, 00550 Helsinki. Kuoroa johtaa Belmonte Caparrós, viulisteina soittavat Beata Telkki ja Meeri Turunen, sellistinä Jaakko Kulo ja pianistina Joona Uusitalo. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 15 euroa.

Spirituals Revisited

to 25.10. Alppilan kirkossa

Kuule, näe ja haltioidu jazzin, barokin ja elektronimusiikin uudesta kolmiyhteydestä torstaina 25.10. kello 19 Alppilan kirkossa, Kotkankatu 2, 00510 Helsinki. Spirituals Revisited -produktio luo ennen kuulemattomia tulkintoja afroamerikkalaisista spirituaaleista. Barokkisoittimet, jazzimprovisaatiot ja syntetisaattorit siirtävät spirituaalit historiallisesta muistista nykyisyyteen. Ohjelmistoon sisältyy klassikkoja ja vähemmän tunnettuja sävelmiä.

Ajaton Quartetin vierailevina solisteina kuullaan saksofonistihuilisti Juhani Aaltosta ja lyömäsoitintaiteilija Mika Kalliota. Spirituals Revisited Ensemble: Juhani Aaltonen, tenorisaksofoni ja huilu, Kari Ikonen, moog-syntetisaattori ja musiikin johto, Mia Simanainen, laulu, Mikko Perkola, viola da gamba, Henrik Sandås, bandoneon, Mika Kallio, lyömäsoittimet.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 15/10 euroa.