Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 10 >

Jouluradio matkaan jo käy!

Jouluradio matkaan jo käy!

13.10.2017 09:46 / päivitetty 17.10.2017 08:23

Joulumusiikin pää-äänenkannattaja Jouluradio aloittaa taas juhlan rakentamisen yhdessä kuuntelijoidensa kanssa.

Edellisellä tuotantokaudellaan viikkokuuntelijaennätyksensä, 713 000, tehnyt joulumedia palaa pian nettiin ja eetteriin uusien jouluisten musiikkielämysten kanssa. Jouluradion uutena musiikkipäällikkönä on aloittanut Radio Novassa kannuksensa ansainnut Mikko Harjunpää.

– Olemme terävöittäneet musiikkitarjontaamme ja pyrimme palvelemaan entistäkin paremmin laadukkaan joulumusiikin ystäviä. Luvassa on iloisia yllätyksiä kautta kanavaperheen, lupaa Harjunpää.

Verkossa kuunneltavien kanavien valikoima täydentyy kahdella uudella kanavalla. Uudet kanavat RnB Christmas ja Happy Holidays syntyivät, kun aiempien vuosien Xmas-verkkokanavan tarjonta jaettiin musiikkityylien perusteella kahteen koriin.

Joululaulupäivää vietetään taas

– Jouluradio on entistä voimakkaammin verkkomedia, joka kuuluu myös radiossa. Tavoitteemme on tänäkin vuonna palvella monipuolisesti joulumusiikin ystäviä: tarjoamme laatua, tunnetta, tarinoita, yllätyksiä sekä yhdessä tekemisen riemua niin eetterissä kuin verkossakin, mutta toivoakseni näymme ja kuulumme myös turuilla ja toreilla, kertoo Jouluradion toimituspäällikkö Riitta “joulumuori" Kalliorinne.

Nimittäin viime vuonna lanseerattu Joululaulupäivä järjestetään myös tänä vuonna, perjantaina 15. joulukuuta. Luvassa on spontaania laulamisen iloa kautta Suomen.

– Joululaulupäivää halutaan kehittää, edellinen vuosi oli jo lupaava. Musiikin kuuntelu tekee tutkitusti hyvää, mutta laulaminen se vasta hyvää tekeekin. Olisi hienoa, jos saisimme porukat kanssamme laulamaan joululauluja. Vuodesta 2018 lähtien se on jopa merkittynä kalentereihin virallisena teemapäivänä, Kalliorinne sanoo.

Jouluradio kuuluu uusilla alueilla

Viime vuoteen nähden uusia analogisia kuuluvuusalueita ovat Kotkan, Porvoon ja Kokkolan seudut. Koelähetykset käynnistyvät jo marraskuun puolen välin tienoilla, mutta tällä kertaa Hoosiannan ensiesitystä saa odottaa aina joulukuun kolmannen päivän ensisekunneille. Tämä johtuu siitä, että kalenterissa ensimmäinen adventti on poikkeuksellisen myöhäisessä ajankohdassa.

"Jouluradio on kansanliike tai ainakin yli 107000 ihmisen Facebook-yhteisö, jonka kanssa yhteistyössä rakennamme joulua. Jouluradion tehtävä on välittää suomalaisten joululaulujen kulttuuriperintöä sukupolvien takaa. Tämän vuoden musiikkivalinnat ovat myös kunnianosoitus 100-vuotiaalle Suomelle", Kalliorinne kertoo.

Kanavan perinteenä on ollut tuottaa joka vuosi uusi sovitus Hoosianna-hymnistä. Tämän vuoden version tekijät paljastetaan marraskuussa. Aiemmin Hoosiannan ovat versioineet Jouluradiolle muun muassa Lauluyhtye Rajaton, Jesse Kaikuranta, Sointu Jazz Orchestra ja Kerkko Koskinen kollektiivi. Viime vuonna Hoosianna tehtiin joukkoistamalla kuuntelijoiden lähettämistä videoista.

Lisätietoa: www.jouluradio.fi

Jouluradion tekijätiimissä ahkeroivat tänä vuonna musiikkipäällikkö Mikko Harjunpää, musiikkitoimittaja Klaus Elfving, tuottaja Jan Ahonen, toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne ja tekninen tuottaja Aura Neuvonen. Kuva: Esko Jämsä