Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 10 >

Juha Rintamäkeä esitetään yhtymänjohtajaksi

Juha Rintamäkeä esitetään yhtymänjohtajaksi

04.10.2017 17:31

Helsingin yhteinen kirkkoneuvosto päätti esittää Lauttasaaren kirkkoherra Juha Rintamäkeä Helsingin seurakuntayhtymän johtajaksi.

Varsinaisen valinnan tekee yhteinen kirkkovaltuusto torstaina 12.10. Valinta koskee aikaa 1.11.2017–31.12.2018. Kyseessä on jakso, joka Teemu Laajasalolta jää yhtymänjohtajana hoitamatta, kun hän siirtyy Helsingin piispaksi.

Nykysääntöjen mukaan Helsingissä seurakuntayhtymän johtajaksi valitaan kahden vuoden määräajaksi joku kirkkoherroista tai yhteisten yksiköiden johtajista. Johtajan tehtävä on osa-aikainen ja sitä hoidetaan oman viran ohella, eli Rintamäki hoitaisi edelleen myös Lauttasaaren kirkkoherran virkaa.

Asia oli esillä jo edellisessä yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa, mutta se palautettiin silloin uuteen valmisteluun. Monet valtuutetut ja kirkkoherrat olivat pitäneet huonona, että valintaa valmistellut työryhmä ei ollut pyytänyt tehtävään halukkaita ilmoittautumaan, eikä ketään muuta kuin Rintamäkeä ollut haastateltu.

Nyt ilmoittautumisia pyydettiin ja kaikki neljä tehtävään halukasta haastateltiin ennen esityksen tekemistä. Muita ilmoittautuneita olivat Malmin kirkkoherra Heikki Arikka, Haagan kirkkoherra Marja Heltelä ja Vartiokylän kirkkoherra Jukka Pakarinen. Esitys oli yksimielinen.

Lauttasaaren kirkkoherra, yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Juha Rintamäkeä esitetään Helsingin seurakuntayhtymän uudeksi yhtymänjohtajaksi.