Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 10 >

Piispa Irja Askolan viimeistä työpäivää vietetään tiistaina 31.10.

Piispa Irja Askolan viimeistä työpäivää vietetään tiistaina 31.10.

25.10.2017 09:22 / päivitetty 25.10.2017 09:47

Tiistai lokakuun 31. päivä on piispa Irja Askolan viimeinen työpäivä Helsingin hiippakunnassa. Piispa on tavattavissa aamusta iltaan useissa eri tapahtumissa.

Tiistaina 31.10. kello 8 piispaa voi tulla tapaamaan Helsingin tuomiokirkkoon, puoliltapäivin Alppilan kirkkoon, illalla klo 17 yhteislaulutapahtumaan Tuomiokirkon portaille ja klo 18 juhlamessuun Tuomiokirkkoon.

Piispa Askola toivottaa kaikki tervetulleiksi tilaisuuksiin

"Odotan innokkaasti ja hieman jännittäen viimeistä työpäivääni. Päivän tilaisuuksiin ovat ovet avoinna kaikille. Toivon, että tässäkin päivässä toteutuu kohtaamisen kirkon henki", piispa Irja Askola sanoo.

Lähtöjuhlan tapahtumissa on runsaasti musiikkia. Aamun tilaisuudessa Tuomiokirkossa laulaa Cantores Minores -kuoro, Alppilassa esiintyvät muskarilaiset ja Gospel Helsinki -kuoro, illan juhlamessussa on kamarikuoro SonorEnsemble.

Aamun ja keskipäivän musiikkihartauksissa kuullaan myös raamatuntekstejä ja piispa Irja Askolan runoja. Juhlamessussa saarnaa piispa Irja Askola. Kolehti kerätään naisten äänen vahvistamiseen konfliktialueilla Suomen lähetysseuran Tasaus-keräyksen kautta. Juhlamessu päättyy piispan viran tunnuksien luovuttamiseen.

Moderni kirkkokyyti tarjoaa mahdollisuuden osallistua lähtöjuhlaan omassa kirkossa

Juhlamessu striimataan, ja sitä voi seurata suorana kirkon verkkosivulta.

Korson, Laajasalon, Malmin, Oulunkylän, Loviisan ja Ruotsinpyhtään kirkoissa voi osallistua juhlamessuun samanaikaisesti Helsingin tuomiokirkosta lähetetyn striimauksen välityksellä.

Piispa Askolalle voi jättää terveisensä sosiaalisessa mediassa tunnuksella #kiitosirja.

Irja Askola vihittiin ensimmäisenä naisena piispaksi 12.9.2010. Hän on järjestyksessä Helsingin hiippakunnan kuudes piispa.

Piispa Irja Askola jää eläkkeelle tiistaina 31.10. Hän kutsuu kaikki viettämään kanssaan viimeistä työpäiväänsä. Kuva: Elina Brotherus