Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 10 >

Vuosaarelaisia haastettiin keskustelemaan köyhyydestä

Vuosaarelaisia haastettiin keskustelemaan köyhyydestä

18.10.2017 15:43 / päivitetty 21.11.2017 12:30

Köyhyys on Vuosaaressakin osa monen elämää. Seurakunnan diakoniatyö järjesti Mosaiikkitorilla tiistaina 17.10. tapahtuman, jossa kerättiin ohikulkijoiden ajatuksia köyhyydestä ja sen poistamisesta. Tapahtuma liittyi eilen vietettyyn YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaiseen päivään.

Diakoniatyöntekijä Arto Leinonen kertoi, että tapahtuman tavoite oli havahduttaa ihmisiä siihen, että muiden arkitodellisuus voi olla raastavan erilainen kuin oma arki. – Toivottavasti sitä kautta voisi myös tihkua ymmärrystä toisia ihmisiä kohtaan niin kahvipöytäkeskusteluihin kuin päättäjillekin asti.

Vuosaarelaisia haastettiin ottamaan kantaa ja pohtimaan yhdessä hernesopan äärellä seuraavia kysymyksiä: Mitä köyhyys on Vuosaaressa, miten köyhyyden voisi poistaa ja kenen pitäisi toimia. Vastauksia kertyi kymmenittäin ja ne kaikki ripustettiin näkyville. Köyhyys näkyy vastaajien mielestä muun muassa pullojen ja tölkkien kerääjinä ja toisaalta niissä ihmisissä, jotka pulloja tyhjentävät. Todettiin, että se on myös toivottomuutta ja näköalattomuutta. Lääkkeeksi köyhyyteen ehdotettiin esimerkiksi työpaikkojen luomista, edullisempaa asumista ja halvempaa joukkoliikennettä.

– Haluamme herättää ihmisiä huomaamaan, mitä voisimme tehdä köyhyydelle kaikki yhdessä ja miten voisimme yhdessä vaikuttaa niihin, joiden pitäisi toimia, johtava diakoniatyöntekijä Tuula Mäkinen sanoi.


Hyviä kohtaamisia ja paljon hienoja ajatuksia, kiitos osallistumisesta!

EJ

Paikalla pistäytynyt Pilvi Ketola oli sitä mieltä, että köyhyydestä on tärkeää puhua: ihmisten pitää oppia tietämään, mitä köyhyys on ja että avun tarvetta voi olla aivan naapurustossa. Köyhyys on yhteinen asia!

- Sukupolvien köyhyydestä voi olla todella vaikea irtautua, se vaatii rohkeuttakin. Aineellinen köyhyys on vain pieni osa köyhyyttä. Sitä voivat tuoda myös yksinäisyys, huono lukutaito tai vaikkapa mielenterveysongelmat, Ketola muistutti.