Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 09 >

Malmin hautausmaa valittiin vuoden hautausmaaksi 2017

Malmin hautausmaa valittiin vuoden hautausmaaksi 2017

19.09.2017 08:00

Malmin hautausmaa valittiin vuoden hautausmaaksi 2017 Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n järjestämässä vuosittaisessa kilpailussa.

Kilpailun tarkoituksena on kiinnittää huomiota seurakuntien ja hautaustoimistojen yhteistyöhön sekä omaisten mahdollisimman hyvään palveluun. Palkinto annetaan seurakunnalle tai hautausmaalle, jonka henkilöstön suhtautuminen omaisia kohtaan on ollut sellaista, että se koetaan surussaan eläviä omaisia tukevaksi, ystävälliseksi ja myötäeläväksi. Palkitsemisen yhtenä perusteena on lisäksi rakentava ja hyvä yhteistyö palkinnon saajan ja hautaustoimistojen kesken.

Liittohallitus perusteli palkinnon myöntämistä Malmin hautausmaalle hyvällä yhteistyön hengellä niin hautaustoimiston edustajia kohtaan kuin myös palkitun hautausmaan henkilöstön kesken. Valintaperusteissa korostettiin myös joustavuutta asioiden hoidossa. Lisäksi Malmin hautausmaan mentaliteettina on "omaiset edellä", minkä tuleekin olla avainasemassa aina hautaukseen liittyviä tehtäviä hoidettaessa. Vaikka Malmin hautausmaa on toiminnaltaan Pohjoismaiden suurin hautausmaa, kiire ei näy ulospäin, vaan toiminta on aina sujuvaa ja ystävällistä sekä kaikki toimijat huomioivaa.

Palkintoa olivat vastaanottamassa Lappeenrannassa 16.9. Malmin hautausmaan ylipuutarhuri Juha Ollila, aluepuutarhuri Riitta Hannikainen, kanttori Hanna Rämö ja vahtimestari Saga Ihatsu.

Malmin hautausmaa on valittu vuoden hautausmaaksi.