Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 08 >

Räppäristä pappi Oulunkylään

Räppäristä pappi Oulunkylään

14.08.2017 12:47 / päivitetty 14.08.2017 13:43

Daikini, Pappi ja rukoileva kädellinen. Siinäpä määreet Lauri Kemppaiselle, joka aloittaa syyskuun alusta pappina Oulunkylän seurakunnassa. Kemppainen tulee määräaikaiseen tehtävään tekemään erityisesti toimituksia.

Lauri Kemppainen on esittänyt rap-musiikkia nimellä Daikini, metallimusiikkia nimellä Pappi ja kirjassaan Rukoileva kädellinen hän pohtii uskonnon merkitystä populaarikulttuurin ja televisiosarjojen valossa.

Seurakuntapappina olosta Kemppaiselle on ehtinyt kertyä Myrskylästä ja Pukkilasta.

– Tekemiseni rap-artistina ja kirjoittajana eivät näy välttämättä juurikaan papin perustyössä kuten kirkollisissa toimituksissa. Voi kuitenkin olla, että esimerkiksi saarnoihin ja hartauspuheisiin putkahtelee aineksia myös perinteisemmän kirkollisen kulttuurin ulkopuolelta. Minulle on aika luontaista luodata teologisia teemoja taiteen ja filosofian avulla, Kemppainen sanoo.

– Oleminen, väkivalta ja kauneus ovat teemoja, joiden pariin palaan jatkuvasti. Korostan usein sitä, kuinka kauniin horisontin kristillinen sanoma avaa väkivaltaisen maailman keskelle.

Kemppaisen tämä vuosi on pääosin kulunut välivuoden vietossa Hyrynsalmella, mistä ei ollut enää tarkoitus palata Kehäkolmosen sisäpuolelle.

– Kirkkoherra Ulla Kosonen teki tarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Olen saanut aiemmin tehdä Ullan kanssa yhteistyötä freelancerina, ja kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Tuntuu siis mukavalta päästä osaksi Oulunkylän tiimiä. Ennen Kainuuseen paluuta kerkesin asua 12 vuotta Helsingissä, joten kulttuurishokkia ei liene luvassa.

Oulunkylä on rouhea ja suvaitsevainen seurakunta, jossa on tarjolla erityyppistä musiikkiantia. Saadaanko sen kirkkoihin nyt myös räppia?

– Olen viime vuosina esiintynyt aika paljon kirkoissa, joten omasta puolestani on aivan mahdollista, että räppi raikaa myös Ogelissa jossakin vaiheessa. Viime vuonna toteutimme esimerkiksi rap-messun Tampereen tuomiokirkossa ja Myrskylän kirkossa. Mielestäni räppi taipuu luontevasti myös rukoukseen, Kemppainen vähän lupailee.

Lauri Kemppainen