Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 08 >

Suomalainen messu soi Senaatintorilla lauantaina 26.8. kello 19

Suomalainen messu soi Senaatintorilla lauantaina 26.8. kello 19

18.08.2017 09:01 / päivitetty 28.08.2017 08:49

Suomi 100-vuoden merkeissä Helsingin juhlaviikoilla 26. elokuuta Senaatintorilla kello 19 esitetään Lasse Heikkilän säveltämä erityisproduktio, Suomalainen messu. Suomen vaiheet kuullaan siis suurena musiikki- ja kuoroteoksena Senaatintorilla.

Messun toteutuksessa korostuvat juhlavuoden Yhdessä-teema ja yhteys yli sukupolvien. Suurkuorossa on mukana eri-ikäisiä laulajia sadasta kuorosta sekä 100-henkinen orkesteri ja 100 käsikelloa. Laulajia ja muusikoita tulee mukaan myös Virosta ja Ruotsista.

Suurkuoron ja -orkesterin lisäksi mukana ovat tanssiryhmä Valkia sekä solistit Ida Elina, Jippu, Viktor Klimenko ja Mika Karola. Loppusanat lausuu emerituspiispa Eero Huovinen.

Teoksessa käydään läpi Suomen itsenäisyyden ajan vaiheita. Musiikissa kaikuvat suomalaisen kansamusiikin eri tyylilajit. Lisäksi katsojat viedään multimediaesityksen kautta keskelle suomalaista luontoa ja vuodenaikoja. Messun kuluessa suuri Suomen lippu nostetaan Tuomiokirkon pääoven kohdalle ja musiikkia myötäilevät paikoin tapulista soitettavat kirkonkellot.

Hankkeen pääkoordinaattori on virolainen kapellimestari Lehari Kaustel. Hän haluaa taidetapahtumalla antaa oman kiitoksensa Suomelle.

– Olen saanut Suomesta paljon, siksi haluan tämän kautta tehdä vuorostani jotain Suomen hyväksi, Kaustel kertoo.

– Suomalainen messu on saanut monet hyvällä tavalla iloitsemaan suomalaisuudesta, messun säveltäjä Lasse Heikkilä toteaa.

– Olemme jakaneet kansana monenlaisia vaiheita ja juhlistamme nyt Suomen juhlavuotta. Meillä on paljon aihetta kiitokseen.

Suomalainen messu esitetään lauantaina 26.8. kello 19 Senaatintorilla. Ohjelman kesto on noin 90 minuuttia. Esitykseen on vapaa pääsy.

Illan aikana Senaatintorin laidalla on mahdollisuus ihailla myös vanhoja autoja Suomen itsenäisyyden vuosikymmeniltä. Tapahtuman pääjärjestäjä on Radio Dei, joka juhlii esityksellä radiokanavan 20-vuotista taivalta. Mukana yhteistyössä ovat Crescendo Finland, Suomen Ilotulitus oy ja Helsingin kaupunki.

Katso lisätietoa: http://suomalainenmessu.fi/

Senaatintori täyttyy lauantaina 26.8. kello 19 musiikista, kun siellä esitetään Lasse Heikkilän Suomalainen messu. Kuva: Meri Fager