Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Uutiset > 2017 > 01 >

Uusi Kirkko ja kaupunki -lehti ilmestyy joka toinen viikko

Uusi Kirkko ja kaupunki -lehti ilmestyy joka toinen viikko

09.01.2017 09:31 / päivitetty 17.01.2017 15:45

Pääkaupunkiseudun seurakunnat julkaisevat tämän vuoden alusta yhteistä mediaa, kun Helsingin Kirkko ja kaupunki, Espoon Esse ja Vantaan Lauri yhdistyvät. Uuden yhteisen median nimi on Kirkko ja kaupunki.

Lehti ilmestyy kerran kahdessa viikossa. Ensimmäinen numero ilmestyy torstaina 19. tammikuuta.

Kirkko ja kaupunki -nimen alla ilmestyy jatkossa yhteinen verkkomedia ja paperilehti, jossa on yhteisen aineiston lisäksi vahvat kaupunkikohtaiset osiot. Lehti alkaa ja päättyy paikallisella aineistolla. Saman toimituksen yhteydessä toimii myös suosittu Jouluradio.

Paperilehden yhteislevikki on noin 350 000. Yli puolitoista vuotta toiminut verkkomedia Valomerkkikin alkaa toimia Kirkko ja kaupunki -brändillä. Uudistuneen lehden verkkosivut löytyvät jatkossa osoitteesta: www.kirkkojakaupunki.fi

Päätoimittajana Jaakko Heinimäki

Kirjailija, pastori Jaakko Heinimäki aloitti uudistuvan Kirkko ja kaupunki -lehden päätoimittajana tämän vuoden alussa. Hän on tehnyt pitkän tietokirjailijan uran. Heinimäki on aiemmin toiminut myös viestintäpäällikkönä, toimittajana Kirkko & kaupungissa ja pappina.

– Kirkollista kärkeä ei tarvitse yhtään häpeillä, vaan sen kanssa mennään innolla eteenpäin. Samalla median pitää olla myös häpeämättömän kaupunkilainen, Heinimäki totesi lokakuussa Valomerkin haastattelussa.

Seurakuntien viikkoilmoitukset vähenevät

Uusi Kirkko ja kaupunki ilmestyy joka toinen viikko, ja seurakuntien viikkoilmoituksille on aiempaa vähemmän tilaa. Uudessa lehdessä rivi-ilmoitukset ovat enemmänkin ikkuna seurakuntien toimintaan kuin tiedotusta koko viikon tapahtumista tai säännöllisestä toiminnasta. Tarkemmat tiedot löytyvät nyt ensisijaisesti seurakunnan verkkosivuilta, tämän lisäksi joillain seurakunnilla on kausiesitteitä ja omia lehtiä, joissa on myös tietoja seurakunnan toiminnasta.

Viikkoilmoitukset ovat uudessa Kirkossa ja kaupungissa rovastikunnittain, eivät aakkosjärjestyksessä seurakunnittain. Vuoden 2016 viimeisessä Kirkon ja kaupungin numerossa olivat seurakuntien rivi-ilmoitukset torstaihin 19.1. asti. Ensimmäisessä 19.1. ilmestyvässä lehdessä on ilmoituksia kahdelle seuraavalle viikolle.