Etusivu > Uutiset ja tapahtumat > Tapahtumat > Taidetta Tuomiokirkon kryptassa: Haavaviiva-näyttely

19.6.2017 klo 11:00- 17:00

Taidetta Tuomiokirkon kryptassa: Haavaviiva-näyttely

Helsingin tuomiokirkon krypta, Kirkkokatu 18, 00100 Helsinki

19.6.-9.7.2017 (suljettu juhannusviikonloppuna 23.-25.6.) Tuomiokirkon kryptassa voi tutustua Mari Arvisen, Ulla Remeksen ja maahanmuuttajien ryhmän Haavaviiva-näyttelyyn.

Pakolaiskriisi on aikamme vuotava haava, joka viiltää ihmisyydestä esiin samaan aikaan sen raadollisuuden: hädän väheksymisen, hylkäämisen, silmien sulkemisen. Raja on viiva. Toisaalta se tuo esiin tuoreen halun auttaa ja vaikuttaa, halun jakaa, halun ottaa mukaan yhteisöön ja yhteiskuntaan.

Helsingin Tuomiokirkon kryptan näyttely perustuu visuaalisesti viivaan. Mari Arvisen ruoskitut värikylläiset maalaukset ja Ulla Remeksen mustavalkoiset tussimaalaukset kuljettavat viivaa tunteiden tulkkina, merkitsemässä pohjoista maisemaa tai kuohuvaa pakomatkaa ja pakolaisen kokemaa pahuuden mustavalkoista maailmaa.

Turvapaikan saaneiden maahanmuuttajien kanssa keväällä 2017 on työstetty matkaa, minää matkalla. Mukana on yhdeksän uussuomalaisen teoksia. Tekijät ovat etunimillään mukana.

Mari Arvinen on suonenjokelainen taiteilija, jonka maisema kutsuu rauhaan. Maisemat ovat mielikuvituskuvaa, mutta niiden pohjakaiku kumpuaa Arvisen arjesta eli Kärkkäälän kylän metsistä, joissa taiteilija samoilee ja jotka alkavat heti kotiovelta. Ajatuksena on veteen piirretty viiva, eli luonto joka hoivaa, antaa anteeksi ja unohtaa. Tai ilmoja halkova tuuli, tuo näkymätön viiva, joka kuljettaa pilvet mukanaan. Armo ja turva, eli parasta mitä turvaan tulevalle voi antaa.

Ulla Remes on kuopiolainen taiteilija. Mustavalkoisia teoksia hän työsti keskitysleiriaiheesta kirkkojen vastuuviikon Osuma -teema-näyttelyksi 2007. Hän jatkaa samaa teemaa samalla tekniikalla hyödyntäen silloin kesken jääneitä teoksia.

Näyttelyyn voi tutustua ma-la klo 11-17 ja su klo 12-17. Kryptaan pääsee Kirkkokatu 18:sta tai hissillä Tuomiokirkon kirkkosalista. Vapaa pääsy.

Liput: Näyttelyihin vapaa pääsy.
Järjestäjä: Helsingin tuomiokirkkoseurakunta
Yhteyshenkilö: Niina Savolainen
Puhelin: 09 2340 6250

Aikuiset, Lapset ja perheet, Näyttelyt, Vanhukset

http://www.facebook.com/cafekrypta