Etusivu > Seurakunnat > Vuosaaren seurakunta > Toiminta >

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset

Tervetuloa seurakuntamme jumalanpalveluksiin - Jumalan kansan yhteisiin juhliin! Seurakuntamme viettää säännöllisesti messua kolmessa eri kirkossa tai kappelissa.

Messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaisin klo 11.

Iltakirkko ja arki-illan ehtoollinen Katukappelissa torstaisin klo 18.

Merirastimessu Merirasti-kappelissa kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16.


Saarnablogi

Osa seurakuntamme messujen ja jumalanpalvelusten saarnoista päivitetään nettiin. Voit lukea niitä blogissa Sanaa ja saarnoja.


Jumalanpalvelukset

Messu, Vuosaaren kirkko, sunnuntaisin klo 11

Joka sunnuntai messussa kuulemme sanaa, vietämme yhteistä ehtoollista, laulamme virsiä ja paljon muuta. Lapsille on lastennurkka, jossa voi messun aikana vaikkapa lukea tai piirtää.

Kirkkokahvit messujen jälkeen Taivaanranta-seurakuntasalissa.


Iltakirkko, Katukappeli, torstaisin klo 18

Joka arkitorstai vietämme yhteistä ehtoollista ja laulamme virsiä tai hengellisiä lauluja Columbuksen kauppakeskuksessa sijaitsevassa Katukappelissa. Tervetuloa arjen keskeltä sanan ääreen!


Merirastimessu, Merirasti-kappeli, kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16

Kerran kuussa vietämme Merirasti-messua, jossa saamme nauttia sanaa ja rukousta, kohtaamista ja jakamista, lepoa ja virkistystä. Tervetuloa Meri-Rastilaan ehtoollisjumalanpalvelukseen!


Haluatko mukaan toteuttamaan jumalanpalveluksia?

Vuosaaren seurakunnassa toimii aktiivisesti seurakuntalaisista koostuvia jumalanpalvelusryhmiä. Tule mukaan toteuttamaan yhteisiä messuja!

Joka sunnuntain messussa on mukana ryhmä seurakuntalaisia, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä messun yhteydessä. Näitä tehtäviä on mm. kirkkovieraiden vastaanottaminen, virsikirjojen ja messuohjelmien jakaminen, raamatuntekstien lukeminen, esirukouksessa avustaminen, kirkkokahvien keitto, kolehdin kerääminen, kirkkosalin somistaminen ja valmistelu messua varten. Myös kirkonpenkissä istuminen ja messussa mukana oleminen voi olla yksi ryhmäläisen tehtävä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan jumalanpalvelusryhmien toimintaan! Tervetulleita ovat kaikenlaiset ja kaikenikäiset seurakuntalaiset: he jotka ovat jo aktiivisesti monessa muussa seurakunnan toiminnassa mukana ja he jotka vasta tutustuvat siihen mitä toiminta voi olla ja jotka eivät vielä ole löytäneet omaa tapaansa osallistua seurakunnan toimintaan. Oleellista on, että haluaa tulla mukaan jumalanpalvelukseen.

Seurakunnassa toimii useita jumalanpalvelusryhmiä, ja jokaisessa messussa mukana on yksi ryhmä, joka suunnittelee messun yhdessä papin ja muiden vuorossa olevien työntekijöiden kanssa. Messuvuoroja ryhmälle tulee n. 2–3 kuukauden välein. Toivomme, että voit sitoutua olemaan mukana ryhmässä ainakin vuoden ajan.

Voit ilmoittautua ryhmäläiseksi tai kysellä lisätietoja ottamalla yhteyttä Marketta Antolaan (marketta.antola@evl.fi), p. 050-447 4833, joka toimii ryhmien koordinaattorina.

Tule mukaan kehittämään Vuosaaren seurakunnan elämää – messu on koko seurakunnan yhteinen asia!


su 24.9.2017

Messu Vuosaaren kirkossa

24.9.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 24.9. klo 11. Liturgia Tiina Ahonen, saarna Samuel Paananen.

Päivän aiheena on Jumalan huolenpito. Jeesus opettaa, että Jumalaan uskovan ihmisen ei tarvitse kantaa murhetta kaikesta mahdollisesta. Taivaallinen Isä pitää hänestä huolen ja auttaa häntä etsimään sitä, mikä on tärkeintä: Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttaan. Näin Jumala vapauttaa hänet...


to 28.9.2017

Iltakirkko Katukappelissa

28.9.2017  klo  18:00 -  19:00 Katukappeli

Iltakirkko Katukappelissa torstaina 28.9. klo 18. Antti Pesonen.

Arkisen viikon keskellä iltakirkko. Jumalan sana, musiikki, pyhän kohtaaminen ja ehtoollisen lahja virvoittavat. "Tulkaa minun luokseni te kaikki työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."


su 1.10.2017

Perhemessu ja lounas Vuosaaren kirkossa

1.10.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Perhemessu ja lounas Vuosaaren kirkossa su 1.10. klo 11. Liturgia ja saarna Lauri Holma, avustaa Samuel Paananen, musiikki Olga Mäkinen. Mikkelinpäivä, enkelien sunnuntai.
Tämän pyhän aiheena on Jumalan sanansaattajat. Päivä on kaikkien enkelien päivä, jolloin pohditaan enkeleiden merkitystä ja tehtäviä. Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmistä ja muistuttavat häntä Jumalan tahdon mukaisesta...

Merirastimessu

1.10.2017  klo  16:00 -  17:00 Merirasti-kappeli

Sanaa ja säveliä, pöytätoveruutta ja pyhäpäivän rauhaa. Olet lämpimästi tervetullut merirastimessuun. Messun jälkeen teejatkot.


to 5.10.2017

Iltakirkko Katukappelissa

5.10.2017  klo  18:00 -  19:00 Katukappeli

Iltakirkko Katukappelissa torstaina 5.10. klo 18. Puhe Samuel Paananen, musiikki Olga Mäkinen.

Arkisen viikon keskellä iltakirkko. Jumalan sana, musiikki, pyhän kohtaaminen ja ehtoollisen lahja virvoittavat. "Tulkaa minun luokseni te kaikki työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."