Etusivu > Seurakunnat > Vuosaaren seurakunta > Toiminta >

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset

Tervetuloa seurakuntamme jumalanpalveluksiin - Jumalan kansan yhteisiin juhliin! Seurakuntamme viettää säännöllisesti messua kolmessa eri kirkossa tai kappelissa.

Messu Vuosaaren kirkossa sunnuntaisin klo 11.

Iltakirkko ja arki-illan ehtoollinen Katukappelissa torstaisin klo 18.

Merirastimessu Merirasti-kappelissa kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16.


Saarnablogi

Osa seurakuntamme messujen ja jumalanpalvelusten saarnoista päivitetään nettiin. Voit lukea niitä blogissa Sanaa ja saarnoja.

Jumalanpalvelukset

Messu, Vuosaaren kirkko, sunnuntaisin klo 11

Joka sunnuntai messussa kuulemme sanaa, vietämme yhteistä ehtoollista, laulamme virsiä ja paljon muuta. Lapsille on lastennurkka, jossa voi messun aikana vaikkapa lukea tai piirtää.

Kirkkokahvit messujen jälkeen Taivaanranta-seurakuntasalissa.


Iltakirkko, Katukappeli, torstaisin klo 18

Joka arkitorstai vietämme yhteistä ehtoollista ja laulamme virsiä tai hengellisiä lauluja Columbuksen kauppakeskuksessa sijaitsevassa Katukappelissa. Tervetuloa arjen keskeltä sanan ääreen!


Merirastimessu, Merirasti-kappeli, kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16

Kerran kuussa vietämme Merirasti-messua, jossa saamme nauttia sanaa ja rukousta, kohtaamista ja jakamista, lepoa ja virkistystä. Tervetuloa Meri-Rastilaan ehtoollisjumalanpalvelukseen!


Haluatko mukaan toteuttamaan jumalanpalveluksia?

Vuosaaren seurakunnassa toimii aktiivisesti seurakuntalaisista koostuvia jumalanpalvelusryhmiä. Tule mukaan toteuttamaan yhteisiä messuja!

Joka sunnuntain messussa on mukana ryhmä seurakuntalaisia, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä messun yhteydessä. Näitä tehtäviä on mm. kirkkovieraiden vastaanottaminen, virsikirjojen ja messuohjelmien jakaminen, raamatuntekstien lukeminen, esirukouksessa avustaminen, kirkkokahvien keitto, kolehdin kerääminen, kirkkosalin somistaminen ja valmistelu messua varten. Myös kirkonpenkissä istuminen ja messussa mukana oleminen voi olla yksi ryhmäläisen tehtävä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan jumalanpalvelusryhmien toimintaan! Tervetulleita ovat kaikenlaiset ja kaikenikäiset seurakuntalaiset: he jotka ovat jo aktiivisesti monessa muussa seurakunnan toiminnassa mukana ja he jotka vasta tutustuvat siihen mitä toiminta voi olla ja jotka eivät vielä ole löytäneet omaa tapaansa osallistua seurakunnan toimintaan. Oleellista on, että haluaa tulla mukaan jumalanpalvelukseen.

Seurakunnassa toimii useita jumalanpalvelusryhmiä, ja jokaisessa messussa mukana on yksi ryhmä, joka suunnittelee messun yhdessä papin ja muiden vuorossa olevien työntekijöiden kanssa. Messuvuoroja ryhmälle tulee n. 2–3 kuukauden välein. Toivomme, että voit sitoutua olemaan mukana ryhmässä ainakin vuoden ajan.

Voit ilmoittautua ryhmäläiseksi tai kysellä lisätietoja ottamalla yhteyttä Marketta Antolaan (marketta.antola@evl.fi), p. 050-447 4833, joka toimii ryhmien koordinaattorina.

Tule mukaan kehittämään Vuosaaren seurakunnan elämää – messu on koko seurakunnan yhteinen asia!


su 26.11.2017

Messu Vuosaaren kirkossa

26.11.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Tervetuloa tuomiosunnuntain messuun Vuosaaren kirkkoon sunnuntaina 26.11. klo 11. Saarna Tiina Ahonen, musiikki Olga Mäkinen. Herättäjäyhdistyksen kirkkopyhä ja seurat.

Päivän evankeliumitekstin mukaan Kristus tulee aikojen lopulla "kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa ja istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle". Näin kirkkovuoden viimeinen sunnuntai liittyy samalla seuraavaan sunnuntaihin, adventtiin. Kirkkovuoden alussa ja lopussa - tai...


to 30.11.2017

Iltakirkko Katukappelissa

30.11.2017  klo  18:00 -  19:00 Katukappeli

Iltakirkko Katukappelissa torstaina klo 18. Puhe Antti Pesonen, musiikki Eeva Jurmu.
Arkisen viikon keskellä iltakirkko. Jumalan sana, musiikki, pyhän kohtaaminen ja ehtoollisen lahja virvoittavat. "Tulkaa minun luokseni te kaikki työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."


su 3.12.2017

Ensimmäisen adventtisunnuntain messu Vuosaaren kirkossa

3.12.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Tervetuloa ensimmäisen adventin messuun Vuosaaren kirkkoon su 3.12. klo 11. Liturgia Marketta Antola, saarna Tommi Vanhanen, musiikki Olga Mäkinen, Uusi laulu –kuoro ja Valon ääni. Messussa avustaa diakoni Pia Nordlund. Adventtimyyjäiset.

Päivän aihe on nöyränä saapuva kuningas. Maallisten hallitsijoiden tavoin Jeesus ei saapunut Jerusalemiin näyttäen valtaa ja rikkautta, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Siksi...


ke 6.12.2017

100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus Vuosaaren kirkossa

6.12.2017  klo  10:00 -  11:00 Vuosaaren kirkko

Tervetuloa 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelukseen. Liturgia ja saarna Jussi Mäkelä, musiikki Olga Mäkinen ja trumpetisti Joe Lunnas.

Tänään kiitämme isänmaasta, vapaudesta ja itsenäisyydestä, sekä rukoilemme maamme ja koko kansan puolesta.

Evankeliumi Matt. 20: 25-28. Jeesus kutsui opetuslapsensa luokseen ja sanoi: ”Te tiedätte, että hallitsijat ovat kansojensa herroja ja maan...


to 7.12.2017

Iltakirkko Katukappelissa

7.12.2017  klo  18:00 -  19:00 Katukappeli

Iltakirkko Katukappelissa torstaina klo 18. Musiikki Eeva Jurmu.
Arkisen viikon keskellä iltakirkko. Jumalan sana, musiikki, pyhän kohtaaminen ja ehtoollisen lahja virvoittavat. "Tulkaa minun luokseni te kaikki työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."