Etusivu > Seurakunnat > Vuosaaren seurakunta > Toiminta >

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelukset

Tervetuloa seurakuntamme jumalanpalveluksiin - Jumalan kansan yhteisiin juhliin! Seurakuntamme viettää säännöllisesti messua kolmessa eri kirkossa tai kappelissa.


Haluatko lukea saarnoja?

Osa seurakuntamme messujen ja jumalanpalvelusten saarnoista päivitetään nettiin. Voit lukea niitä blogissa Sanaa ja saarnoja.


Jumalanpalvelukset

Messu, Vuosaaren kirkko, sunnuntaisin klo 11

Joka sunnuntai messussa kuulemme sanaa, vietämme yhteistä ehtoollista, laulamme virsiä ja paljon muuta. Lapsille on lastennurkka, jossa voi messun aikana vaikkapa lukea tai piirtää.

Kirkkokahvit messujen jälkeen Taivaanranta-seurakuntasalissa.


Iltakirkko, Katukappeli, torstaisin klo 18

Joka arkitorstai vietämme yhteistä ehtoollista ja laulamme virsiä tai hengellisiä lauluja Columbuksen kauppakeskuksessa sijaitsevassa Katukappelissa. Tervetuloa arjen keskeltä sanan ääreen!


Merirastimessu, Merirasti-kappeli, kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 16

Kerran kuussa vietämme Merirasti-messua, jossa saamme nauttia sanaa ja rukousta, kohtaamista ja jakamista, lepoa ja virkistystä. Tervetuloa Meri-Rastilaan ehtoollisjumalanpalvelukseen!


Haluatko mukaan toteuttamaan jumalanpalveluksia?

Vuosaaren seurakunnassa aloitettiin seurakuntalaisista koostuvien jumalanpalvelusryhmien toiminta syksyllä 2013. Tule mukaan toteuttamaan yhteisiä messuja!

Myös lapset ovat tervetulleita ryhmiin.

Tarkoitus on, että jokaisessa sunnuntain messussa on mukana ryhmä seurakuntalaisia, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä messun yhteydessä. Näitä tehtäviä on mm. kirkkovieraiden vastaanottaminen, virsikirjojen ja messuohjelmien jakaminen, raamatuntekstien lukeminen, esirukouksessa avustaminen, kirkkokahvien keitto, kolehdin kerääminen, kirkkosalin somistaminen ja valmistelu messua varten. Myös kirkonpenkissä istuminen ja messussa mukana oleminen voi olla yksi ryhmäläisen tehtävä. Jumalanpalvelusryhmätoiminta on käynnistynyt alun perin Ruotsissa 2000-luvun vaihteessa ja levinnyt siellä lukuisiin seurakuntiin ympäri maan.

Voit tulla ryhmään mukaan, etsimme kaikenlaisia seurakuntalaisia; nuoria, vanhoja, naisia, miehiä, seurakunnassa jo aktiivisesti mukana olevia ja juuri sinua, joka et vielä ole löytänyt omaa tapaasi osallistua seurakunnan toimintaan. Oleellista on, että haluat tulla mukaan jumalanpalvelukseen. Kussakin messussa on mukana yksi ryhmä, joka suunnittelee messun yhdessä papin ja muiden vuorossa olevien työntekijöiden kanssa. Messuvuoroja yhdelle ryhmälle tulee n. 2–3 kuukauden välein. Toivomme, että voit sitoutua olemaan mukana ryhmässä ainakin vuoden ajan.

Voit ilmoittautua ryhmäläiseksi tai kysellä lisätietoja ottamalla yhteyttä Marketta Antolaan (marketta.antola@evl.fi), p. 050-447 4833, joka toimii ryhmien koordinaattorina.

Tule mukaan kehittämään Vuosaaren seurakunnan elämää – messu on koko seurakunnan yhteinen asia!


to 22.6.2017

Iltakirkko Katukappelissa

22.6.2017  klo  18:00 -  19:00 Katukappeli

Iltakirkko Katukappelissa to 22.6. klo 18. Pesonen, Virtanen. Arkisen viikon keskellä iltakirkko. Jumalan sana, musiikki, pyhän kohtaaminen ja ehtoollisen lahja virvoittavat. "Tulkaa minun luokseni te kaikki työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."


la 24.6.2017

Sanajumalanpalvelus Vuosaaren kirkossa

24.6.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Sanajumalanpalvelus Vuosaaren kirkossa lauantaina 24.6. klo 11. Liturgia ja saarna Tommi Vanhanen, musiikki Eeva Jurmu. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit ja kesäisiä lauluja yhdessä.

Juhannuspäivä on omistettu Johannes Kastajalle. Hänen nimensä merkitsee Jumala on armollinen. Tämän nimen mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Evankeliumi Luuk. 1: 57-66.


su 25.6.2017

Messu Vuosaaren kirkossa

25.6.2017  klo  11:00 -  12:00 Vuosaaren kirkko

Messu Vuosaaren kirkossa su 25.6. klo 11. Liturgia ja saarna Marketta Antola, avustaa Tommi Kurppa. Kirkkokahvit.

Päivän tekstien keskeisenä sisältönä on kutsu Jumalan valtakuntaan ja kutsun kuulemisen tärkeys. Maallisen elämän tehtävät ja houkutukset saattavat estää ihmisiä ottamasta vastaan Jeesuksen kutsua. Joka epäröi ja vitkastelee, menettää tarjotun tilaisuuden.

Evankeliumi Luuk. 19:...


to 29.6.2017

Iltakirkko Katukappelissa

29.6.2017  klo  18:00 -  19:00 Katukappeli

Iltakirkko Katukappelissa to 29.6. klo 18. Vanhanen, Jurmu.
Arkisen viikon keskellä iltakirkko. Jumalan sana, musiikki, pyhän kohtaaminen ja ehtoollisen lahja virvoittavat. "Tulkaa minun luokseni te kaikki työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon."


su 2.7.2017

Konfirmaatiomessu Vuosaaren kirkossa - Yle tallentaa messun televisiointia varten

2.7.2017  klo  11:00 -  12:30 Vuosaaren kirkko

Konfirmaatiomessu kirkossa su 2.7 klo 11. Liturgia ja saarna Lauri Holma, musiikissa Hanna Virtanen ja nuorten musiikkiryhmä. Lohirannan mediarippikoulu. Yleisradio televisioi messun. Seurakuntaa pyydetään olemaan paikalla jo klo 10.30. Konfirmaatiojumalanpalvelus lähetetään Ylellä viikon kuluttua sunnuntaina 16.7. klo 10.00.

Tervetuloa messuun Vuosaaren kirkkoon! Tämän kirkkopyhän aiheena on kadonnut ja jälleen löytynyt. Jumala on...