Etusivu > Seurakunnat > Helsingin tuomiokirkkoseurakunta > Uutiset > 2017 > 11 >

Jouluradio soi adventista loppiaiseen

Jouluradio soi adventista loppiaiseen

28.11.2017 10:00 / päivitetty 28.11.2017 10:01

Jouluradio aloittaa lähetyksensä jo 15. kertaa puoliltaöin ensimmäisenä adventtina 3.12.

Tänä vuonna Jouluradion perinteisen aloituskappaleen, Hoosiannan, esittävät Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Hoosiannasta julkaistaan tuolloin myös musiikkivideo Jouluradion verkkosivuilla ja Facebook-ryhmässä. Helsingissä Jouluradio soi verkossa ja radiossa FM-taajuudella 102,0 MHz loppiaiseen 6.1.2018 saakka.

"Tämä on jo viidestoista tuotantokausi, mutta jännitys ja positiivinen odotus ovat joka kerta korkealla. Tämän kertaisesta Hoosianna-versiossa on kansanjuhlan katu-uskottavaa riemua. Siinä on hitin ainekset", aavistelee toimituspäällikkö Riitta Kalliorinne.

Uusi ja odotettu tulkinta soi ensi kertaa siis lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 00.00, ensimmäisen adventin ensisekunneilla, sunnuntaina 3.12.

Tuure Kilpeläinen liittyy Kaihon Karavaaneineen nyt siihen maineikkaaseen joukkoon kuin aiemmat Jouluradion tilaamat Hoosiannan esittäjätkin, joita ovat olleet Rajaton (vuonna 2012), Kerkko Koskinen kollektiivi (2013), Jesse Kaikuranta ja Lenni-Kalle Taipale (2014), Sointi Jazz Orchestra feat. Jukka Perko (2015) sekä joukkoistetun Hoosiannan tekijät (2016).

Jouluradio haastaa kaikki laulamaan Joululaulupäivänä 15.12.

Jouluradion avajaistilaisuus Kansallisteatterin Lavaklubilta on katsottavissa Facebook-livenä lauantaina 2.12. suorana lähetyksenä noin kello 21–23.30. Tilaisuuden kantavana teemana on iltamat ja luvassa on monipuolista joulumusiikillista ohjelmaa ja tunnettujen artistien esityksiä.

Myös Jouluradion viime vuonna lanseeraamaa uutta kansanperinnettä eli Joululaulupäivää vietetään perjantaina 15.12. Luvassa on spontaania laulamisen iloa kautta Suomen.

Jouluradio nimittäin haastaa ja kutsuu jokaista keksimään isoja ja pieniä joululauluhetkiä Joululaulupäivänä kaduille, kylille, työpaikoille, kauppoihin, kahviloihin – mihin tahansa. Kanavalla soitetaan koko päivän toivotuimpia, tuttuja joululauluja, joiden halutaan innoittaa laulamiseen yksin tai yhdessä. Nyt on lupa laulaa! Joululaulupäivän tunnus sosiaalisessa mediassa on: #lupalaulaa

Kuva Jouluradio/Janne Simojoki