Juha-Pekka Hippi

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen ensimmäisen kauden valittu Jätkäsaaresta. Ammatikseni olen asianajaja ja harrastuksenani pidän yhteiskunnallisia asioita, ja olenkin vaikuttanut useassa eri järjestössä. Alun perin olen Kuopiosta, jonka jälkeen asunut ja opiskellut eri puolilla ennen kuin muutin Helsinkiin 2004.

Mitä seurakunta sinulle merkitsee?

Ns. rivikristittynä koen, että seurakunta on arjen tasolla toimija, kirkon lähiyhteisö. Se tuo rauhaa, vakautta ja toivoa.

Mihin asioihin haluat seurakuntaneuvoston jäsenenä vaikuttaa?

Ehdokkaaksi lähtiessäni katsoin, että seurakunnissa ja kirkon sisällä tarvitaan näkemystä, että eletään tässä päivässä. Näin kirkko tavoittaa paremmin ihmisiä ja ehkäisee myös jäsenkatoa. Tähän keskusteluun eri näkemyksiä edustavien välillä tarvitaan vuorovaikutusta, mihin tarjosin liberaalia mutta maltillista näkemystäni.

Kirkon pitää osata keskittää voimavaransa ihmisten elämän haasteiden kohtaamiseen, kuten syrjäytymisen ja pahoinvoinnin tunnistamiseen. Toivon, että voimavaroja ei enää tarvitse käyttää siihen, miten suhtaudutaan naispappeuteen tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin. Kun kaikki saadaan mukaan, vapautuu aikaa ja energiaa keskusteluun aidoista ongelmista. Jäsenenä olo voi olla mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä ja miten asioita tapahtuu kirkon sisällä.

Jos olet myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, minkälaisiin asioihin pyrit siellä vaikuttamaan?

Vastukseni edelliseen kysymykseen sopii myös tähän.