Anna-Maria Soininvaara

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen 56-vuotias kirjastonhoitaja ja toimin kaupunginkirjastossa osastopäällikkönä. Asun Katajanokalla. Olen aloittelemassa kolmatta kautta seurakunnallisissa luottamustoimissa.

Mitä seurakunta sinulle merkitsee?

Seurakunta on yhteisö, jossa väljästi ajatellen kristillisiä arvoja jakavat ja etsivät ihmiset voivat löytää henkisen kodin. Seurakunnan olisi hyvä avautua eri lailla ajatteleville, tukea ihmisten hapuilua ja kysymistä.

Mihin asioihin haluat seurakuntaneuvoston jäsenenä vaikuttaa?

Seurakuntaneuvosto tukee seurakunnan hallintoa ja tekee päätöksiä mm. budjetista ja henkilökunnan valinnasta. Niissä on paljon sellaista linjanvetoa, jossa voi vaikuttaa avoimemman ja rohkeamman toiminnan puolesta. Olen suvaitsevaisen ja vapaamielisen linjan takana.

Jos olet myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, minkälaisiin asioihin pyrit siellä vaikuttamaan?

Periaate on sama, mutta yhteinen kirkkovaltuusto päättää koko seurakuntayhtymän budjetista ja mm. isoista kiinteistöhankkeista. Myös siellä on tarpeellista valvoa avoimuuden periaatetta ja ylläpitää jatkuvaa keskustelua virkamieskunnan kanssa. Yhteinen huoli on kirkosta eroamisten suuri määrä, mutta siihenkin voidaan vaikuttaa päivittämällä toimintatapoja ja käsityksiä paremmin nykyaikaan.