Musiikkiryhmät

Musiikkileikkikoulut

Varhaisiän musiikkikasvatus seurakunnassa
Kirkkomuskari on seurakunnan järjestämää varhaisiän musiikkikasvatusta. Musiikkikasvatus on tavoittellista toimintaa. Laulun, leikin, tanssin ja soiton (keho- ja rytmisoittimet) avulla kehitetään lapsen sosiaalista, motorista, hengellistä ja musiikillista kasvua.

0-3v Muskariryhmissä matkataan turvallisesti oman aikuisen kanssa. Vauvamuskarin voi aloittaa n.3kk iässä, kun lapsi hiukan jo kannattelee päätään.
Muskarilaulut valitaan vuodenajan mukaan. Tunneilla seikkaillaan lapselle tutun eläimen parissa. Esimerkiksi syksyllä sammakko johdattaa lapset sadelaulujen pariin. Kuunnellaan rumpujen ropinaa, eri väriset huivit kertovat meille, että lehdet ovat putoamassa. Tömistellään jaloilla voimakkaasti suurta sadetta ja ropistellaan hiljaisin sormin pientä sadetta.

3-4v Muskarissa pienet oppilaat totuttelevat olemaan ryhmässä ilman vanhempia. Tunti (kesto n.40min) sisältää laulua, soittoa keho- ja rytmisoittimin, liikuntaa ja kuuntelua. Alku- ja loppulaulut ovat aina samat. Musiikin maailmassa seikkaillaan eläinten kanssa, vuodenaikojen mukaan. Musiikin käsitepareihin tutustutaan leikin ja laulun avulla. Opitaan laulamaan hiljaa ja voimakkaasti, tömistelemään matalalla karhun askelin ja lentämään kevyesti kuin lintu...

Laulumuskari ja Muskarikuoro (n.4-6v) on isommille lapsille tarkoitettu, laulupainotteinen muskari. Muskarin kesto on 45min ja lapset ovat ryhmässä ilman vanhempia. Musiikin maailmassa seikkaillaan laulaen, soittaen, rytmitellen, liikkuen ja kuunnellen. Muskarilaiset tekevät pieniä ääniharjoituksia ja harjoittelevat musiikin käsitepareja eri tavoin. mm. Hidas-nopea, hiljainen-voimakas, korkea-matala tulevat tutuiksi. Hiomme laulupuhtautta havainnoimalla nuotteja eri korkeuksilla. Muskarilaisella on oma kansio, johon kerätään tunneilla laulettavaa materiaalia.

Kirkkomuskarissa on kristilliset arvot. Hengelliset laulut kulkevat luontevasti tunnilla mukana. Ne saattavat kertoa esim. siitä, kuinka enkelin siipi koskettaa hellästi poskea ja varjelee elämän tiellä. Usein laulut ovat tuttuja jo vanhempien lapsuudesta tai riparilta.

Joidenkin muskariryhmien kanssa osallistumme Lasten Kauneimpiin joululauluihin, seurakunnan perhemessuun tai muihin oman alueen tapahtumiin. Kotiseurakunta ja sen toiminta sekä muut samassa elämänvaiheessa olevat perheet tulevat vähitellen tutuksi.

MUSIIKKILEIKKIKOULU syyskaudella 2017

Ryhmät kokoontuvat keskiviikkoisin Temppeliaukion kirkon takkahuoneessa, Temppelikatu 16. Syyskausi alkaa keskiviikkona 23.8.2017.

  • 14.45-15.15 Vauvamuskari (n.8-14kk)
  • 15.30-16 Muskari 1-2 -vuotiaat
  • 16.15-16.45 Muskari 2-3 -vuotiaat
  • 17-17.40 Muskari 3-4 -vuotiaat (ilman vanhempia)
  • 17.45-18.30 Muskarikuoro 4-7 -vuotiaat (ilman vanhempia)

Syyslomalla ke 18.10. ei pidetä muskaria. Kausi päättyy kaikille yhteiseen joulujuhlaan ke 13.12. klo 16 Temppeliaukion kirkossa.
Hinta on 65 €/lapsi ja 55 €/seuraava sisarus.

Uusia muskariryhmiä
Torstaisin alkaen 7.9. Töölön kirkolla

  • 16.30-17.15 Lapsikuoro (noin 7-12v) seurakuntasalissa
  • 17.30-18 Muskari 1-3v. lastentilassa
  • 18.05-18.50 Muskari 4-6v. lastentilassa


Ilmoittautuminen uusille oppilaille on alkanut ma 8.5.

Tiedustelut varhaisiän musiikinopettaja Jenni Paasolta, jenni.paaso@evl.fi,
puhelin 050 596 5601.

Töölön kirkon lapsikuoro

Sähinää, pöhinää, kikatus ja kuiske.
Alttarin takana käy vilske ja huiske.
Milloin on meidän esitysvuoro?
Töölön kirkon lapsikuoro!

Töölön kirkon lapsikuoro on tarkoitettu kaikille alakouluikäisille (7–12 -vuotiaille) laulamisesta ja esiintymisestä innostuneille lapsille ympäri Helsingin kantakaupunkia.

Kuoro harjoittelee Töölön kirkon seurakuntasalissa torstaisin klo 16.30–17.15. Mukaan ovat tervetulleita kaikki lapset aiempaan musiikkitaustaan katsomatta. Pääsykokeita ei ole, mutta ihan varmasti jokaiselle löytyy kuorosta oma paikka. Kuoro on ilmainen. Kuoron syyslukukausi starttaa to 24.8.2017.

Kuorossa lauletaan, leikitään, rytmitellään, tanssitaan, esiinnytään ja tietenkin nauretaan! Ohjelmisto koostuu pääosin yksi- ja kaksiäänisistä lasten hengellisistä lauluista, afromusiikista, laululeikeistä sekä ketjulauluista. Kuoro esiintyy kotikirkossaan Töölön kirkossa ja Temppeliaukion kirkossa jumalanpalvelusten yhteydessä sekä muissa seurakunnan tapahtumissa.

Kuoroa johtaa Leila Puhakka.

Ilmoittautuminen kuoroon Jenni Paasolle, jenni.paaso@evl.fi, p. 050 596 5601.


Bändiin soittamaan

Haluaisitko viritellä nuoruuden taitoja kitara kädessä tai basso kainalossa? Rumpalillekin löytyy tilaa. Soittimet, muut bändikamat ja harjoituspaikka löytyvät meiltä. Omankin soittimen voit ottaa mukaan.
Jos kiinnostuit bändimusisoinnista yksin tai vaikkapa porukalla, kysy lisää: Leena Tiitu, tai Tuomas Meurman (040 828 1820, tuomas.meurman@evl.fi).

Töölön kirkon kamarikuoro ja -orkesteri

Seurakunnassamme toimii vuonna 1930 perustettu Töölön kirkon kamarikuoro sekä jousiyhtye, Töölön kirkon kamariorkesteri. Nuorekkaaseen joukkoon uudet laulajat ja soittajat ovat aina tervetulleita. Kuoro ja orkesteri järjestävät omia konsertteja ja matineoita laaja-alaisella ohjelmistolla ja ovat musisoimassa seurakunnan tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Lisäksi tehdään vierailuja alueemme sairaaloihin ja laitoksiin.
Töölön kirkon kamariorkesteri harjoittelee keskiviikkoisin Töölön kirkolla klo 18.00-21.00.
Tiedustelut Tuomas Karjalainen.

Yhteystiedot

Muskariopettaja,
varhaisiän musiikkikasvattaja
Jenni Paaso
jenni.paaso@evl.fi
050 596 5601

Tuomas Karjalainen
puhelin 040 8281 822
tuomas.karjalainen@evl.fi

Leena Tiitu
puhelin 050 3801 684
leena.tiitu@evl.fi