Muut toimitukset

Konfirmaatio

Konfirmaatio on rippikoulun päätteeksi järjestettävä juhla. Konfirmaatio tarkoittaa vahvistamista. Jumala toimii konfirmoitavien vahvistajana, rippikoulun käynyt tunnustaa uskonsa ja tunnustautuu Jeesuksen opetuslapseksi. Samalla seurakunta rukoilee heidän puolestaan, ja heidät siunataan apostolisella siunauksella.

Konfirmaation jälkeen nuori saa käydä itsenäisesti ehtoollisella.

Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuden toimia kummina. Konfirmoitu voidaan myös vihkiä kirkollisesti avioliittoon, ja hän voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin täytettyään 18 vuotta. Rippikoulun käynyt voi myös hakea seurakunnan isoskoulutukseen ja toimia itse rippileirillä isosena.


Kodin siunaaminen

Kodin siunaamisessa kiitetään kodista ja pyydetään siunausta sen asukkaille.

Kodin siunaamisen voi toteuttaa milloin vain. Sen voi myös yhdistää tupaantuliaisiin tai kotona vietettävään lapsen kastetilaisuuteen, avioliittoon vihkimisen yhteyteen tai muuhun juhlaan.


Rippi

Elämässä voi tulla eteen syviä epäonnistumisen hetkiä ja syyllisyyttä joka jää painamaan mieltä. Ripissä voi purkaa pahaa oloa, tunnustaa syntinsä ja saada ne Jeesuksen lupauksen mukaan anteeksi.

Synnin voi tunnustaa Jumalalle yhteisessä jumalanpalveluksessa, hiljaisessa rukouksessa tai henkilökohtaisessa ripissä. Ripittäytyä voi papille, muulle seurakunnan työntekijälle tai toiselle seurakuntalaiselle. Ripin vastaanottajaa sitoo aina vaitiolovelvollisuus.