Etusivu > Seurakunnat > Malmin seurakunta > Uutiset > 2017 > 08 >

Ystävän risti -konsertti tekee hyvää

Ystävän risti -konsertti tekee hyvää

24.08.2017 11:52

Syyskuun alussa Ystävän risti – Kotimaanapu -konsertti saapuu Malmin kirkkoon.

Konsertissa esiintyvät Ilkka Vainio ja Janus Hanski. Heidän taustallaan on Matkakumppanit-yhtye: Leevi Leppänen, Ilkka ’Luumu’ Kaikkonen, Jussi Liski, Pete Haapasalo, Pekka Kuorikoski, Tapani Laastola.

Kotimaanapu on Kirkkopalveluiden auttamisjärjestelmä, joka tänä vuonna pyrkii tukemaan vähävaraisten perheiden opintoja. Nyt käynnissä on ’Kaikille kone’ -kampanja.

− Hankimme yrityksiltä kannettavia tietokoneita, jotka seurakuntien diakoniatyön kautta lahjoitetaan vähävaraisten perheiden lapsille, jotta näillä olisi mahdollisuus suorittaa esimerkiksi lukio-opinnot. Kaikki kunnat eivät tarjoa oppilailleen konetta siitäkään huolimatta, että useat lukiokirjoista ovat vain sähköisessä muodossa ja läppäri on välttämätön työkalu lukiossa, Kotimaanavun johtaja Tapio Pajunen kertoo.

Kotimaanapu pyrkii tänä vuonna hankkimaan sata tietokonetta joka kuukausi eteenpäin toimitettavaksi.

Kirkkopalveluilla ja Ilkka Vainiolla on useamman vuoden yhteistyö hyväntekeväisyyskonserteista. He ovat järjestäneet lähes kaksisataa kirkkokonserttia, joiden avulla on tuettu seurakuntien diakoniatyötä. Tukea on kohdennettu aiemmin sotaveteraaneille, vähävaraisten nuorten harrastusmahdollisuuksien vahvistamiseen, yksinäisten vanhusten auttamiseen ja seurakuntien ruokapankkitoimintojen vahvistamiseen.

Konserteissa voi myös tutustua erilaisiin vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksiin vapaaehtoistyo.fi -sivustolla. Aiemmin netin kautta välitetyt vapaaehtoistyöt kulkivat ’Suurella sydämellä’ -nimen kautta.

Kotimaanapu on Kirkkopalvelut ry:n ylläpitämä hyväntekeväisyystoimija, joka pyrkii vahvistamaan seurakuntien diakoniatyön resursseja tuomalla sekä vapaaehtoisia tekijöitä että taloudellista tukea.

Lisää tietoa Kotimaanavun sivuilta.

Konsertin lippuja myydään jo Ticketmasterin kautta.