LÄHETYS

Malmin seurakunta on osa maailmanlaajaa kirkkoa.

Lähetystyö perustuu Raamatun lähetyskäskyyn viedä evankeliumi kaikille kansoille. Evankeliumi on Jeesuksesta kertova sanoma, joka koskettaa kaikkia ihmisiä ja uudistaa ihmisten elämää. Lähetystyö on ihmisten auttamista ja Jeesuksesta kertomista lähellä ja kaukana.


Lähetyskäsky Raamatussa:

Jeesus sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matteus 28:18-20)

In English:

Jesus came to them and said: "All authority in heaven and on earth has been given to me. Therefore go and make disciples of all nations, babtising them in the name of the Father and of the Son and of the Holy Spirit, and teaching them to obey everything I have commanded you. And surely I am with you always, to the very end of the age." (Matthew 28: 18-20)

In Kiswahili:

Yesu akaja kwao, akasema nao, akawaambia, Nimepewa mamlaka yote mbinguni na duniani. Basi, enendeni, mkawafanye mataifa yote kuwa wanafunzi, mkiwabatiza kwa jina la Baba, na Mwana, na Roho Mtakatifu; na kuwafundisha kuyashika yote niliyowaamuru ninyi; na tazama, mimi nipo pamoja nanyi siku zote, hata ukamilifu wa dahari."

In Arabic

فَتَقَدَّمَ يَسُوعُ وَكَلَّمَهُمْ قَائِلاً:«دُفِعَ إِلَيَّ كُلُّ سُلْطَانٍ فِي السَّمَاءِ وَعَلَى الأَرْضِ، فَاذْهَبُوا وَتَلْمِذُوا جَمِيعَ الأُمَمِ وَعَمِّدُوهُمْ بِاسْمِ الآب وَالابْنِ وَالرُّوحِ الْقُدُسِ. وَعَلِّمُوهُمْ أَنْ يَحْفَظُوا جَمِيعَ مَا أَوْصَيْتُكُمْ بِهِ. وَهَا أَنَا مَعَكُمْ كُلَّ الأَيَّامِ إِلَى انْقِضَاءِ الدَّهْرِ». آمِينَ.

إنجيل متى 28: 18-20

Miten?

Lähetystyö on kristinuskon sanoman eteenpäin viemistä sanoin ja teoin. Kokonaisvaltaiseen lähetykseen kuuluu oikeudenmukaisuuden, ihmisarvon, yhdenvertaisuuden ja perusoikeuksien puolustaminen. Kirkko ja sen lähetysjärjestöt kohtaavat, kuuntelevat ja palvelevat kaikkia ihmisiä, erityisesti syrjäytettyjä, syrjään jääneitä ja vainottuja.

Ihmisen elämässä keskeistä on toivo. Lähetystyö antaa ihmisille mahdollisuuksia parempaan elämään ja toivoa iankaikkisesta elämästä.

Suomen ev.lut. kirkko tekee lähetystyötä seitsemän lähetysjärjestön kautta.

Lue lisää kirkon lähetystyöstä

Missä?

Lähetystyö alkaa omasta ympäristöstämme ja ulottuu kaikkialle maailmaan. kaikkialle. Kun uusia kirkkoja syntyy, ne alkavat tehdä lähetystyötä omassa ympäristössään. Esimerkiksi Aasiassa ja Afrikassa tämä kehitys on vahvaa.

Malmin seurakunta tukee lähetystyötä Senegalissa, Tansaniassa, Mongoliassa ja Taiwanilla.

Lähetyspyhät, lähetyskahvilat, lähetyspiirit ja myyjäiset

Lähetyspyhiä järjestetään pitkin vuotta kaikissa Malmin kirkoissa.

Lähetystyön vastuunkantajat järjestävät kirkoilla ja seurakuntakodeilla lähetyspyhien yhteyteen lähetyskahviloita, joiden tuotolla tuetaan oman piirin nimikkolähetystyötä. Kahvilassa voi olla lähetysaiheista ohjelmaa.

Lähetyspiireissä seurataan nimikkolähettien ja -kohteiden työtä ja avataan näkymiä kirkon työhön eri puolilla maailmaa. Lähetyspiireistä löydät tietoja lähetystyön Ajankohtaista-sivulta.

Myyjäisten aika painottuu joulun alle. Seurakuntapiirien järjestämissä myyjäisissä on lähetystyön pöytä, johon vapaaehtoiset esimerkiksi valmistavat käsitöitä ja leipovat lähetystyön hyväksi.

Lähetyspiiriläiset ovat mukana myös kaupunginosapäivillä, toripäivillä tai muissa tapahtumissa kertomassa kirkon työstä ja myymässä tuotteita.Tule vapaaehtoiseksi

Lähetystyössä voi olla mukana eri tavoin. Nimikkotyön tukemiseksi kerätään varoja. Tapahtumien ideoimiseen ja toteuttamiseen tarvitaan erilaisia ihmisiä. Lähetystyöstä ja kirkon suuresta sanomasta kertomaan tarvitaan monenlaisia tarinoita.

Miten me tekisimme tätä yhdessä?

Haluaisitko auttaa tapahtumien järjestämisessä, tiedottamisessa, tehdä käsitöitä tai nikkaroida, leipoa, vetää lähetyspiiriä, pitää yhteyttä omiin nimikkolähetteihin? Hyviä ideoita otetaan vastaan.

Erityisen tärkeää on rukoilla lähetystyön puolesta. Rukoilijan paikkoja on aina auki.

Jokainen kristitty on myös itse lähetystyöntekijä omalla paikallaan, omassa ympäristössään.

Olet tervetullut mukaan kristittyjen yhteiseen tehtävään.

Yhteystiedot:

Kansainvälisen työn sihteeri
Minna-Sisko Mäkinen
minna-sisko.makinen(at)evl.fi
(09) 2340 4416


Lähetyskynttelikkö

Lähetystyötä voi tukea myös sytyttämällä kynttilän lähetyskynttelikköön. Sen muoto on pyöreä kuin maapallo. Tämä kuvaa lähetystyön tehtävää: Jumalan valo leviää kaikkialle maailmaan.

Sytyttäessäsi kynttilän voit rukoilla oman asiasi tai lähetystyön puolesta. Kynttelikköjen tuotto Malmin eri kirkoissa ohjataan oman nimikkolähetin tai nimikkokohteen työn tukemiseen.