Etusivu > Seurakunnat > Malmin seurakunta > Apua ja tukea >

Diakoninen perhe- ja nuorten aikuisten työ

Diakoninen perhe- ja nuorten aikuisten työ

Tukipiste Solmu tarjoaa keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea perheille ja nuorille aikuisille.


Tukipiste Solmu

  • Onko olosi epävarma tai ahdistunut?
  • Viekö jokin mietityttävä asia turhan paljon voimia ja energiaasi?
  • Tapahtuiko elämässäsi jotakin odottamatonta, etkä tiedä, kuinka suhtautua?
  • Tuntuuko käytännön asioiden, kuten raha-asioiden hoitaminen tai opiskelupaikan löytyminen vaikealta?
  • Mietityttävätkö ihmissuhdeasiat, kuten ystävyys- tai perhesuhteet, parisuhde tai kumppanin löytyminen?
  • Perheellinen, onko sinulla vanhemmuuteen tai perhe-elämään liittyviä kysymyksiä tai huolia?

Keskustelu luotettavan ihmisen kanssa voi auttaa. Tukipiste Solmun työntekijän kanssa voit keskustella luottamuksellisesti elämäntilanteestasi ja etsiä tarvittaessa sopivia tukimuotoja. Avun ja tuen hakeminen kannattaa!

Tukipisteen työntekijän kanssa voit sopia tapaamisen tai keskustella puhelimitse. Yhteydenotto on luottamuksellista ja maksutonta. Tukipiste Solmu on osa Malmin seurakunnan diakoniatyön toimintaa, mutta palvelut ovat avoimia kaikille eivätkä edellytä kirkkoon kuulumista.


Vertaistukiryhmiä erilaisissa elämäntilanteissa oleville perheille


Hei Sinä pienen lapsen äiti!

Tuntuuko sinusta, että äitiys ei aina ole pastellinsävyistä? Äitiys voi myös ahdistaa, masentaa, väsyttää, pelottaa tai herättää kielteisiä tunteita.

Malmin seurakunta järjestää yhteistyössä ÄIMÄ ry:n kanssa VERTAISTUKIRYHMÄN synnytyksen jälkeistä masennusta sairastaville tai synnytysmasennusoireita tunnistaville äideille. Ryhmä kokoontuu keväällä 2017 kuusi kertaa (15.2., 2.3., 15.3., 29.3., 5.4., 19.4., 3.5.) keskiviikkoisin klo 11.30 alkaen Malmin seurakuntatalolla, Pekanraitti 16, 00700 Helsinki (Malmin bussi- ja juna-aseman läheisyydessä).

Ryhmän ohjaajina toimivat ÄIMÄn vertaistukiohjaaja Virpi Miettinen ja diakoniatyöntekijä Kirsi Jaakonaho.

Ryhmä on maksuton ja tarvittaessa järjestämme lastenhoidon.

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT MUKAAN!

Tiedustelut ja ilmoittautuminen ke 31.1.2017 mennessä p. 09-2340 4534 / 050-400 1050 tai kirsi.jaakonaho@evl.fiMITÄ NYT?

Ohjattu vertaistukiryhmä sinulle, nuori aikuinen, joka olet tällä opiskelujen tai työelämän ulkopuolella.

Ryhmä kokoontuu Malmin seurakuntatalolla tiistai-iltapäivisin klo 13-15 kymmenen kertaa: 31.1., 7.2., 14.2., 28.2., 7.3., 14.3., 21.3., 28.3., 4.4., 25.4.

Vaatiiko arki ajoittain liikaa? Onko sinun vaikea sitoutua opiskeluun tai työhön?Tuntuuko sinusta vaikealta suunnitella tulevaisuutta? Koetko ihmissuhteiden luomisen tai ylläpitämisen haastavana? Tuntuuko, että sinulta odotetaan enemmän kuin tällä hetkellä pystyt antamaan?

Jos nämä voisivat olla sinun kysymyksiäsi, ota yhteyttä 20.1. mennessä. Voimme yhdessä miettiä, olisiko ryhmä juuri sinua varten. Ryhmään osallistuminen edellyttää sitoutumista kaikkiin kokoontumiskertoihin. Kaikki ryhmäläiset haastatellaan puhelimitse ennen ryhmän alkua. Ryhmää ohjaavat Malmin seurakunnan diakoniatyöntekijät Kirsi Jaakonaho (p. 050 4001050 tai kirsi.jaakonaho@evl.fi) ja Elina Leppihalme (p. 050 3732323 tai elina.leppihalme@evl.fi).

Ota rohkeasti yhteyttä. Tervetuloa!


Kaikki ryhmät ovat luottamuksellisia.

Ryhmiin ilmoittautuvat haastatellaan puhelimitse, jotta voidaan kartoittaa osallistujan toiveita, odotuksia ja soveltuvuutta osallistumaan ryhmään nykyisessä elämäntilanteessa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Diakoniatyöntekijä Kirsi Jaakonaho, p. 09 2340 4534 tai kirsi.jaakonaho@evl.fi.


Solmuja Parisuhteessa?

Ihmissuhteet ovat välillä haastavia ja suorastaan pakottavat meidät pohtimaan niiden merkitystä omassa elämässämme. Parisuhde voi olla yksi elämämme merkittävimpiä ihmissuhteita. Erimielisyydet ja ristiriidat kuuluvat niin parisuhteeseen kuin elämään yleensäkin, mutta jos arki alkaa täyttyä riidoista ja huomaat miettiväsi usein suhteen tulevaisuutta, voi olla tärkeää hakea tukea tilanteeseen.

Jos parisuhde on tilanteessa, jossa omat voimavarat ja keinot tuntuvat loppuvan kesken hae rohkeasti apua!

Solmuja parisuhteessa -neuvonta on strukturoitu menetelmä, jossa koulutettu neuvoja ohjaa teitä keskeisten aiheiden äärelle. Neuvoja tukee teitä keskustelussa niin, että koette tulevanne kuulluksi ja ymmärretyksi. Samalla ymmärrys tilanteesta kasvaa ja voi avata uusia mahdollisuuksia suhteelle.

Lue lisää Solmuja parisuhteessa - neuvonnasta www.katajary.fi/

Parisuhdeneuvontaa voit kysyä koulutetulta solmuja parisuhteessa - neuvojalta (diakoniatyöntekijä Kirsi Jaakonaho p. 050 400 1050 tai kirsi.jaakonaho@evl.fi). Voimme arvioida neuvonnan tarvetta ja mahdollisuuksia sekä tarvittaessa etsiä eri tukimuotoja parisuhteen tueksi.
Ota yhteyttä:

p. 050 400 1050

tukipiste.solmu@evl.fi


Tukipiste Solmun työntekijä:
Diakoniatyöntekijä Kirsi Jaakonaho

Tukipiste Solmun toimisto:

Malmin seurakuntatalo
Pekanraitti 16 b
00700 Helsinki
(Malmin uimahallin vieressä)