Kurssit ja retriitit

Viikoittain kokoontuvat iltakurssit

Rukouslaulumessun lauluja lauletaan muuallakin kuin messussa – kursseilla. Kursseista säännöllisin on viikoittain kokoontuva tiistai-illan kurssi Diakonissalaitoksen kirkossa. Kurssi vaihtuu noin viiden viikon välein peruskurssista jatkokurssiksi ja jälleen peruskurssiksi. Kun olet kerran käynyt peruskurssin, voit tulla mille tahansa rukouslaulun kurssille. Peruskurssi, kuinka ollakaan, on osoittautunut ikisuosikiksi myös vanhojen rukouslaulun harrastajien parissa. Yksinkertainen ja alkeista lähtevä mietiskely on aina yhtä ihmeellinen kokemus.

Kursseilla ohjaajana on musiikkipedagogi Hilkka-Liisa Vuori.

Hellän hiljaisen rukouslaulun retriitti

Oma paikkansa on rukouslauluretriiteillä. Hellän hiljaisen rukouslaulun retriiteissä ollaan muuten hiljaa, mutta yhteisissä kokoontumisissa, rukoushetkissä, lauletaan mietiskeleviä keskiaikaisia rukouksia ja vokaaleja.

Keväällä 2010 oli myös ensimmäinen rukouslaulujen ja Martin Lönnebon kehittämien rukoushelmien retriitti Helmiä ja hiljaisuutta sydämen lauluina. Rukoushelmet ja rukouslaulut olivat heti kuin vanhoja tuttuja. Kokonaisvaltainen mietiskely laulettuna ja helmiä koskettavana rukouksena on hyvin vanha rukousmuoto. Käden tuntoaisti johdattaa meitä levolliseen rukoukseen, se on aivan kuin pieni silitys sielullemme.

Retriittiin ja ääneen johdattelevat pastori Terhi Varjoranta ja musiikkipedagogi Hilkka-Liisa Vuori.

Äänen syvä ymmärtäminen – kuvan kautta näkyväksi

Kokonaisvaltainen matka on myös rukouslaulujen ja maalaamisen yhdistäminen. Äänen syvä ymmärtäminen – kuvan kautta näkyväksi on kurssi, jolla huokaillaan ääntä ja kuvaa. Matkaa teemme omaan itseemme. Maalaamisen ja äänen kautta saamme kosketuksen itseemme, tunteisiimme ja tarpeisiimme ja tulemme tietoisiksi voiman ja jaksamisen lähteistämme. Piirustus- ja laulutaitoa ei tällä kurssilla tarvita.

Kuvaan johdattelee taideterapeutti, pastori Terhi Varjoranta ja ääneen musiikkipedagogi Hilkka-Liisa Vuori.

Päivän matka mietiskelevään ääneen ja rukoukseen

Silloin tällöin viikonloppuisin on yhden tai kahden päivän kursseja. Usein näillä kursseilla ovat jokin teema, kuten joulun laulut, pääsiäisen laulut tai enkelilaulut. Näitä kursseja on pitänyt musiikkipedagogi Hilkka-Liisa Vuori.

Mustasaaressa Helsingin edustalla on kesäisin mietiskelevän äänen kursseja, joita pitää joko ääni- ja laulupedagogi Pia Skibdahl tai musiikkipedagogi Hilkka-Liisa Vuori.

AO – luominen äänenä ja kuvina sekä CD:t

Hellän hiljaisen rukouslaulun kotoiseksi tueksi on tehty kirja AO –luominen äänenä ja kuvina (Lax, Vuori, Vox Silentii). Kirja sisältää rukouslaulun perusteet kirjoitettuna, maalattuna ja levylle laulettuna.

Monet Vox Silentiin äänittämät CD:t johdattavat mietiskelevään rukoukseen. Lisätietoja www.voxsilentii.fi