Anima mea

Anima mea on Hiljaisen rukouslaulumessun esilaulajien ryhmä. Myös Sinä voit kuulua tähän ryhmään.

Kokoonnumme kuukausittain kahtena maanantaina klo 18.30–20.00 ja messupäivinä eli keskiviikkoisin klo 17–18 opettelemaan tulevan messun psalmia ja muita lauluja. Opettelemme laulut korvakuulolta, joten ryhmään kuuluminen ei edellytä nuotinlukutaitoa. Yhteisellä äänellä rukoileminen ei tarkoita sitä, että jokaisen pitäisi ns. osata laulaa oikeaa ääntä. Jokainen ääni on tervetullut. Mietiskelevässä rukouslaulussa saa laulaa vähän korkeampaa tai vähän matalampaakin.

Anima mea on myös sitoumuksellisesti hyvin hellä ryhmä. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen tulee harjoituksiin ja messuun, kun pääsee. Aina on tervetullut. Kaiken kaikkiaan esilaulajien ryhmään kuuluu n. 40 laulajaa. Harjoituksissa on yleensä 10–20 kaiken ikäistä kuorolaista. Ryhmässä ei ole ala- eikä yläikärajaa.

Harjoitukset ovat yleensä Kallion kirkossa, mutta myös joinakin maanantai-iltoina Kallion seurakuntakodilla. Harjoitusajankohdat löydät tapahtumakalenterista.

Tähän lauluryhmään kuulumista voi kuulostella helpolla tavalla: tulet vain mukaan harjoituksiin, rohkeasti ja ilmoittautumatta. Tai messussa tulet istumaan kirkon etuosaan ja yhdyt lauluihin mukaan.

Ryhmän nimi on Anima mea, jonka rukouslauluharjoituksissa laulajien kanssa mietimme sille vuonna 2009. Toivoimme nimen kuvastavan ylistävää ja hellää, kokonaisvaltaista rukousta. Sanoista anima mea tulee mieleen Marian kiitosvirsi, jossa Maria laulaa: Ylistä minun sieluni Herraa! Magnificat anima mea Dominum! Marian vastaus Jumalalle on rohkea ja iloinen, luottavainen. Hän antautuu Jumalan palvelukseen ja Jumalan palveltavaksi. Jospa tämä rukous voisi olla myös meissä laulajissa. "Älä pelkää, Maria" on hyvä sana myös kaikille messuun osallistujille.